Obradović: Peticija protiv naseljavanja migranata, oni bi promenili strukturu stanovništva u Srbiji

15
1861

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović među prvima je danas potpisao peticiju kojom se protivi naseljavanju migranata u Čačku i izgradnji migrantskog centra.

Kampanja pod nazivom “Nećemo naseljavanje migranata u našem gradu” za sada se sprovodi u Čačku, a predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je na konferenciji za medije da će potpisi građana biti prikupljani svakodnevno na gradskom i seoskom području.

Posle Vučićeve izjave iz Atine da će Srbija preuzeti deo migranata iz Grčke, jasno je da kreće ostvarenje ranije najave da će prazna srpska sela naseliti migranti i da će vlast, po uzoru na Angelu Merkel, tako rešavati problem slabog nataliteta u našoj zemlji. Podsećam na izjavu bivšeg austrijskog ministra unutrašnjih poslova Herberta Kickla da je u njegovo vreme sklopljen ugovor sa Vladom Srbije da migranti kojima Austrija odbije zahtev za azil, a koji ne mogu da se vrate u zemlju porekla, budu vraćeni u Srbiju – naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, to je očito nova međunarodna obaveza koju je republička vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem, Ivicom Dačićem i Anom Brnabić preuzela na Srbiju mimo volje naroda.

On je istakao da sada postoji dvostruki problem, jer mladi ubrzano napuštaju Srbiju, što će se posebno pojačati nakon što Nemačka za nekoliko meseci potpuno otvori svoje granice za nove radnike iz zemalja van Evropske unije, dok Srbija dobija nazad migrante koje zapadnoevropske zemlje ne žele da prime.

Ovo je direktan udar na bezbednost naših porodica. Zato Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri unapred zauzima stav da se protivi izgradnji migrantskog centra u Čačku i naseljavanju migranata u našem gradu. Posebno zabrinjava odluka skupštine grada Čačka sa sednice održane 26. marta 2018. godine kada je donet “Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila na teritoriji grada Čačka za period od 2018-2021. godine“, o kome su diskutovali i glasali protiv njegovog donošenja odbornici Dveri u skupštini grada – rekao je Obradović.

Na taj način, smatra Obradović, lokalna vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije stvorila je uslove za naseljavanje migranata i pravljenje migrantskih centara i u našem gradu.

Zahtevamo poništavanje pomenutog lokalnog akcionog plana o unapređenju položaja migranata u našem gradu. Očekujemo veliku podršku naših sugrađana kako bismo sprečili probleme sa kojima se suočavaju građani u drugim mestima u Srbiji gde su migranti već smešteni – naglasio je on.

Obradović je izjavio da su Srbi narod sa najvećim brojem izbeglica u Evropi.

Znamo šta je izbeglička bol i patnja. Zato smo spremni da pomognemo svakome ko se našao u sličnoj situaciji usled ratnih stradanja u svojoj zemlji. Mi smo gostoprimljiv narod i treba da pomognemo ljudima u nevolji. Međutim, mi još uvek nismo rešili probleme svojih izbeglica i nemamo kapacitet da rešavamo probleme migranata koje nismo mi izazvali – zaključio je Obradović.

On je rekao, ne navodeći izvor takvih tvrdnji, da su migranti odgovorni za pokušaje silovanja, nasilje, krađe i za druga krivićna dela “o kojima mediji uglavnom ćute“.

Na pitanje Morave info, da li bi nekakva i kakva migrantska politika bila prihvatljiva za Dveri, imajući u vidu da i Srbija ima ogromnu migrantsku populaciju koja je napustila državu u potrazi za boljim životom, Obradović je rekao da je “naša hišćanska dužnost da pomognemo svakome ko je u nevolji, ali da nijedan od migranata ne želi da ostane u Srbiji, već svoj put želi da nastavi ka Zapadnoj Evropi“.

Mi treba maksimalno da im pomognemo da taj put nastave ka željenim destinacijama u Evropskoj uniji i to treba da bude naša migrantska politika. Ono što je za nas veliki problem je da neko od Srbije pravi azilantski centar u Evropi i menja strukturu našeg stanovništva i na taj način menja i budućnost Srbije – rekao je lider Dveri.

Obradović je nagllasio da je kampanja koja je započela u samostalnoj organizaciji Dveri i da nema veze sa Savezom za Srbiju.

Kako je rečeno, peticija će biti potpisivana na više štandova u gradu i po selima na teritoriji Čačka.

Izvor: Morava info, MNA

Prethodni članakGoran Mileusnić: Čekam suđenje, ali to mi neće vratiti Miloša
Sledeći članakRadnici “MB Namenska“ neće doći pred sud da podrže direktora

15 KOMENTARA

 1. Jasno kao dan, da je cela ova situacija sa migrantima odlican korak i strategija ka islamizaciji cele Evrope za pocetak, pa i sveta. Ko god da je smislio ovo da se igra na patetiku i samosazaljenje, bravo!

 2. Niko nije rekao da je Vučić kriv za događaje u Siriji i Avganistanu i masu migranata iz tih zemalja, kako on kaže. Nego je kriv što je prihvatio da naseljava migrante u Srbiji, umesto da postupi kao Madjarska, Hrvatska Slovenija i druge zemlje EU, koje vode računa pre svega o svom narodu i svojoj zemlji. Nema zemlje na svetu koja kao Srbija, uvozi migrante, a izvozi svoje građane, pametne, obrazovane i radno sposobne.

 3. Poštovani sugrađani,
  u 2019. godini, do kraja septembra, kroz Srbiju je prošlo 9.054 migranata i izbeglica sa Bliskog istoka i iz Afrike. Azil je ove godine dobilo 15 osoba, dok je privremenu zaštitu dobilo 17 osoba. To je broj ljudi koji će ostati (makar neko vreme u Srbiji). Od 2008. godine, ove oblike zaštite dobilo je ukupno 161 osoba.
  Migranti i izbeglice koji prolaze kroz Srbiju (u proseku 1.250 mesečno) se ne zadržavaju u Srbiji. U 16 prihvatnih centara po Srbiji u svakom trenutku boravi između 3000 i 4000 migranata. Oni koriste taj smeštaj da se oporave neko vreme od puta i sačekaju svoj red za novi pokušah ilegalnog prelaska granice. Oni ne žele da ostaju u Srbiji.
  Zvanični podaci kažu da je procenat kriminala među ovom populacijom isti kao i u ostatku populacije, među njima su to uglavnom krijumčari.
  Pozdrav

  • Molim nadležne da usele 6 migranata u Nikolinu kuću, jer je za niega pozeljno da se migranti naseljavaju u Čačku i kritikuje Obradovića zbog suprotnog stava.

  • Tacno je da bi Dveri pomogle svakom pa cak i ljudima druge vere ali na prvom mestu je PRAVOSLAVNA vera i SRPSKI narod a tebi rodjace ako su muslimanci preci od Srba lepo ih uvedi u kucu pa zivite zajedno! Hvala!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here