Obradović pozvao na Vidovdanski protest i još jednom zatražio smenu republičke i čačanske vlasti

8
365

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare u Čačku na Vidovdanski protest u Beogradu i još jednom zatražio ostavku nosilaca vlasti na republičkom i lokalnom nivou.

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Pozivam sve rodoljube, bez obzira na bilo kakve političke razlike, da se u sredu, 28. juna, na veliki crkveni i državni praznik Vidovdan, odazovemo pozivu Pokreta za odbranu Kosova i Metohije i dođemo na Vidovdanski protest koji počinje u 19 časova ispred crkve sv. Marka u Beogradu. To je najmanje što može da uradimo kako bismo pokazali solidarnost sa Srbima na Kosovu i Metohiji koji trpe teror albanskih separatističkih vlasti u Prištini.

Imamo dug prema našoj braći i sestrama na KiM da pokažemo da nam je stalo do njih i podignemo svoj glas protiv nasilja nad njima, kao i da zatražimo hitno puštanje na slobodu svih uhapšenih Srba u proteklom periodu. Aktuelna vlast ništa ne radi po tom pitanju, njihova politika prema KiM je propala i dovela nas u ovu lošu poziciju, i bilo bi pošteno da podnesu ostavke i omoguće da neko drugi dođe u priliku da nešto promeni u borbi za očuvanje KiM u sastavu Srbije.

Srpski pokret Dveri je učestvovao u formulisanju zajedničkih zahteva opozicije koji su bili osnov za pokretanje protesta „Srbija protiv nasilja”. Prisutni smo na protestima ali nismo organizatori i nismo se gurali u prve redove i na bilo koji način prisvajali ove proteste. Takođe, učestvujemo u organizaciji i prisustvujemo protestima protiv nasilja i vlasti koji se održavaju širom Srbije. Posebno bih istakao protest koji je prošlog petka održan u Čačku i na kome su istaknuti zahtevi za smenu kako republičke tako i lokalne vlasti u našem gradu na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem. U „Beloj knjizi”, posvećenoj temi 10 godina neodgovorne vlasti SNS-a u Čačku, ukazali smo na 44 pitanja koja govore o tome zašto aktuelna gradska vlast mora da ode, a u prošlonedeljnom zahtevu za ostavku gradonačelnika istakli i ono najvažnije: direktnu odgovornost za urušavanje tri mosta: u selu Jančićima, Ovčar Banji i između Mrčajevaca i Slatine zbog čega je došlo i do pogibija i gubitaka ljudskih života.

Ako već skoro dva meseca vlast ne ispunjava zahteve sa protesta, onda nema druge sem zatražiti odgovornost onih koji nisu ispunili zahteve, a to su Vlada Srbije i predsednik Republike. Oni su odgovorni i za prihvatanje i primenu pogubnog i protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo. Oni moraju da odu, a da dođe prelazna Vlada prema dogovoru vlasti i opozicije u Narodnoj skupšptini, nakon čega bismo išli na vanredne izbore na svim nivoima u narednih 6-12 meseci. Prelazna Vlada bi omogućila slobodu medija i garantovala poštene izbore, a pre svega sprečila da dosadašnja vlast zloupotrebljava birački spisak, javne resurse i medije. Ovo je jedini razumni, mirni i demokratski način za izlazak iz aktuelne političke krize, a onda neka bolji pobedi na izborima. Ako vlast smatra da je bolja i da ima bolji program od opozicije, zašto se onda toliko plaši prelazne Vlade i poštenih izbora?

Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Dveri

Prethodni članak“Džingis-kan i stvaranje savremenog sveta“ u Likovnom salonu Kulturnog centra
Sledeći članakKako poslodavci privlače i zadržavaju radnike: Prošlo je vreme “ako nećeš ti da radiš, ima ko hoće“?

8 KOMENTARA

  1. Kako svi znaju šta se emituje na Pinku Hepiju? A ne gledaju. Ma nemoj mi kasti. Gledaju, gledaju. A šta bi gledali na ostalim kanalima? Samo sipanje otrova. Nije život samo politika i Vučić.

  2. Boško i Dveri godinama pokazuju građanima da kriminalne i korumpirane vlasti, zadnjih trideset godina, pljačkaju građane i državu i uništavaju ih. Jedino što im je valjalo to je ono što su usvojili iz programa Dveri. A njihovi botovi neka se i dalje hrane golotinjom sa Pinka i pesmom sa Hepi.

  3. Eh rodoljube naš, obiđi braću i sestre na KIM. Ne znam kako ćeš im pomoći tako što ćete se skupiti na Vidovdan i mlatiti praznu slamu. I to godinama. Ništa drugo.

  4. Pa ko ti brani idi na Kosovo i kako rece zastiti srpski zivalj a ne pravi cirkus na autokomandi .Ako vec ides dole vrati onaj kamen sto si sa Kosova doneo u skupstinu Srbije pre neku godinu.Isti si ko Seselj gde je on branio Srbe tu vise Srba nema i ti gde si god dosao na proteste tu protesta vise nema ugasio si ih:

  5. Veliki vernik. Običnan mutikaša. Samo misli kako na napravi neku podlost,guzvu. Da bismo ga primetili. Ne bih glasao za njega nakar bio jedini na listi za bilo koju funkciju.. Napadan je i dosadan.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here