Obradović: Prava borba ne vodi se na izborima, već na ulici

4
287

ČAČAK – Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je njegov pokret „pošteno odužio svoj poslanički mandat“ i da su bili u službi građana.

Navodeći da se danas navršava četiri godine njhovog poslaničkog mandata, Obradović je novinarima u holu Doma Narodne skupštine kazao da je početak mandata bio specifičan: “odbrana izbornih rezultata”.

Lider Dveri je istakao da je mandat tog pokreta zaključen štrajkom glađu 11 dana na stepnicama Skupštine, koji je započeo 10. maja, a poslanik Dveri Ivan Кostić mu se pridružio 12. maja.

Između toga su četiri godine ogromnog napora da probamo da građanima Srbije sa skupštinske govornice saopštimo neke istine koje ne mogu da čuju u medijima – kazao je on i dodao da su im gašeni mikrofoni usred izlaganja i da su udaljavani sa sednica.

Obradović je podsetio da je Savez za Srbiju poslednjih godinu dana bojkotovao sednice parlamenta i da su u holu Doma Narodne skupštine održavali “paralelni parlament”, jer se, kako je naveo, izgubio smisao skupštinskog zasedanja.

To je moj utisak za ove četiri godine našeg prvog poslaničkog mandata. Skupština više nije narodna skupština, ovde više nema normalne parlamentarne debate. Obesmišljen je parlamentarizam u Srbiji, ugušen glas opozicije i na svaki način ponižena funkcija narodnog poslanika – kazao je.

Obradović je predstavio svoju novu knjigu “Кriminalni krugovi” o kriminalu i korupciji u, kako je rekao, vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova i vlasti Srpske napedne stranke.

Naveo je da je knjiga nastala u Skupštini na “preko deset konferencija za novinare koje držao govoreći argumentovano i dokumentovano o kriminalu vrhu aktuelne vlasti”.

Teme su diploma ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, “kriminalne aktivnosti njegovih kumova i političkih prijatelja u tom ministarstvu”, afera trgovine oružjem u “Кrušiku”, marihuana u “Jovanjici”, “zaključno sa pet krivičnih prijava koje sam lično kao narodni poslanik predao nadležnim tužilaštvima u Beogradu”, a “kriju ih u fiokama tužilaštva koje po njima ne postupa”, kazao je Obradović.

Obradović je podsetio da će Dveri bojkotivati izbore 21. juna na svim nivoima i naveo je da rezultate tih izbora “neće uvažavati”.

Po njegovoj oceni, “prava borba se ne vodi na izborima, već će se voditi u vanparlamentarnom radu”, kako je naveo, “na ulici i svim drugima vidovima protesta”.

Na izborima je sve unapred sve režirano i dogovoreno i više nikakvih izbora u Srbiji odavno nema – rekao je Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakRIK proglasio listu Narodni blok, koju predvodi Velimir Ilić
Sledeći članakČačak i Čačani u predizbornom spotu SNS (VIDEO)

4 KOMENTARA

  1. Prava borba se najbolje vodi na Kopaoniku sve sa bade mantilom .Al da bi se islo na Kopaonik mora da se ima plata u skupstini 150 000 dinara plus ostale beneficije. STO BI REKAO BATA STOJKOVIC MARS U

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here