Obradović: Sramno saopštenje RTS-a vrhunac novinarskog beščašća

3
465
Foto: N1

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović, koji deseti dan štrajkuje glađu, ocenio je da je odgovor Radio televizije Srbije (RTS) na njegov zahtev da gostuje na toj televiziji 60 minuta „najbolja slika u kakvom medijskom mraku živimo“.

RTS je juče saopštio da je odbio zahtev Obradovića.

Obradović je u izjavi za N1 rekao da je „karakteristično da su se istog dana oglasili predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i nepoznati autor saopštenja na sajtu RTS-a“.

To je logično s obzirom da se Vučić može smatrati urednikom informativnog prorgama RTS-a – kaže Obradović.

Samo saopštenje je ocenio kao „tužno, tragično i sramno“.

Predstavlja vrhunac beščašća u novinarskoj profesiji RTS-a i nije slučajno što je autor nepoznat jer verovatno niko sa iole časti ne bi smeo da se potpiše ispod svega onoga – rekao je Obradović.

On je dodao da nema pretenziju da uređuje RTS i ponavlja da je tražio sam „skromnih 60 minuta“.

Da kolega Ivan Kostić i ja možemo da obrazložimo razloge štrajka glađu, ali i da ukažimo na teme koje RTS ne prenosi – rekao je Obradović.

Podsetimo, poslanik Dveri Kostić se pre osam dana pridružio Obradoviću u štrajku glađu.

Obradović je nedavno na konferenciji za novinare istakao pet zahteva kako bi se, kaže, stvorila normalna i demokratska atmsfera: poštovanje Ustava i Rezolucije 1244, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštita eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) i vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija i odlaganje izbora i stvaranja uslova za slobodne i poštene izbore.

Izvor: N1

Prethodni članakZa 100 evra se prijavilo 3,7 miliona građana, evo do kada je krajnji rok za isplatu
Sledeći članakDvoje dece u Srbiji ima Kavasaki sindrom koji se povezuje sa koronom; Nestorović: To nije ništa novo i lako se leči

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here