Obradović: Sastanak sa Vučićem o dijalogu bio korektan

3
411

ČAČAK – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je prvi sastanak u dijalogu o izborim uslovima vlasti i dela opozicije koji je odbio posredovanje Evropskog parlamenta, bio u „konkretnom duhu“ i da je najavljen „brzi nastavak tog formata“.

Očekujemo da će radna grupa koju će činiti predstavnici vlasti i opozicije odmah po Vaskrsu imati prvi papir o kome ćemo se izjašnjavati na sledećem sastanku u istom formatu – naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je naglasio da je važno da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio učešće u dijalogu i ubuduće, „jer to može da ubrza proces i konačni sporazum“.

Najznačajniji dogovor, po mišljenju Dveri, jeste prihvatanje našeg predloga da se dijalog završi najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora kako bi ostalo dovoljno vremena za primenu svega dogovorenog – ocenio je Obradović.

On je istakao da je vlast dala prednost opoziciji u obraćanju i predlaganju rešenja problema.

Naveo je da će poštovati dogovoreno pravilo da nema izjava u javnosti o čemu su konkretno pričali dok sve ne bude dogovoreno, pod uslovom da vlast ispoštuje dogovorenu dinamiku i sporazum ostvari u narednih nekoliko meseci.

Srpski pokret Dveri je spreman da nastavi učešće u ovom formatu dijaloga, a odazvaće se i na poziv delegacije Evropskog parlamenta na konsultacije koje će biti održane u Delegaciji EU u Beogradu 6. maja – dodao je on.

Istakao je da pokret dati svoj maksimalni konstruktivni i pozitivni doprinos u oba koloseka dijaloga kako bi se mediji „konačno oslobodili“ da se čuje i glas opozicije i Srbija dobila „koliko-toliko demokratske izbore“.

Izvor: Beta

Prethodni članakTrideset dva odsto Milanovčana primilo makar jednu dozu vakcine
Sledeći članakŠest dana bez naplate parkinga

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here