Obradović: Smanjenje poreza na zaradu i imovinu za svakog ko stupi u brak

6
468

ČAČAK – Pokret Dveri predstavio je mere za „spas i sigurnost građana, privrede i poljoprivrede“ koje, između ostalog, predviđaju da se penzionerima „vrati što im je oteto“ tokom četiri godine smanjenja iznosa penzija, uvođenje poreza na luksuz i socijalni dodatak za energente i povećane troškove života tokom zime.

Navodeći da kampanja pokreta za nove ekonomske mere nosi naziv „Sigurnost za sve“, predsednik Dveri Boško Obradović je ocenio da je u uslovima „cunamija poskupljenja“ Srbiji potrebna nova ekonomska politika.

Minimalna penzija mora biti veća. Najveće povećanje penzija moraju dobiti oni koji imaju najmanje penzije. Oni koji nemaju nikakva primanja moraju dobiti minimalnu socijalnu penziju. Mora se ispraviti nepravda da onaj ko ima 40 godina radnog staža a nije ispunio starosnu granicu, dobija trajno umanjenje penzije – naveo je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Dveri su predložile i smanjenje poreza na zaradu i imovinu za svakog ko stupi u brak i za svakog ko dobije dete kao i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice.

Tražimo ukidanje duplog oporezivanja akcize na gorivo, podršku građanima za otplatu stambenih kredita koji će rasti u narednom periodu, isplatu neisplaćene zarade svim radnicima oštećenim u pljačkaškim privatizacijama i zabranu isključena struje privatnim licima do 1. maja naredne godine – naveo je lider Dveri.

Izvor: Beta

Prethodni članakVlada Srbije pregovara o novom zaduživanju od pola milijarde evra
Sledeći članakStariji muškarac bez znakova života dovezen u bolnicu iz čačanskog hostela

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here