Obradović: Srbijom vlada mafijaška politička organizacija, a ovo su njeni članovi

2
662

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović u Srbiji neće biti političkih promena dok se stvari ne nazovu pravim imenima i dok se ne postavi pravu političku dijagnozu, u Srbiji, bez obzira kolika se cena za to može platiti.

Obradović je na konferenciji za novinare naglasio da Srbijom ne vlada Vlada Srbije – kako to nalaže Ustav, već “mafijaška piramidalna politička organizacija na čelu sa braćom Vučić“.

Zbog njihove strahovlade malo je onih koji smeju da izgovore imena političkih mafijaša u vrhu vlasti i državnom sistemu. Kriminalci nose policijske uniforme, obučeni su u tužilačka i sudijska odela, nalaze se u Vladi Srbije, medijima, sportu… – kaže on.

Obradović ističe da je svestan da može imati ozbiljne posledice zbog stvari koje iznosi u javnost, ali da je, kako navodi, dužan sam da otkrije istinu o “mafijaškoj političkoj strukturi koja vlada Srbijom“.

Na čelu ove političke mafije su braća Aleksandar i Andrej Vučić. Glavni politički mafijaši u Vladi Republike Srbije su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji se mnogo više bavi radom BIA nego zdravstvom u Srbiji, i Siniša Mali, ministar finansija, čiji brat Predrag Mali je najbolji prijatelj Andreja Vučića. Pored rođene braće istaknutih funkcionera vlasti (ovde treba dodati i Igora Brnabića, brata Ane Brnabić, i Nemanju Stefanovića, brata Nebojše Stefanovića), važne uloge u ovom mafijaškom političkom sistemu igraju i očevi: Anđelko Vučić, otac Aleksandra i Andreja Vučića, i Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića, ministra policije – ocenio je lider Dveri.

Prema njegovim rečim, čitav ovaj mafijaški politički sistem ne bi mogao da funkcioniše da nemaju svoje ljude u svim sferama društva.

Pre svega na najvišim pravosudnim funkcijama, kao što su Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda i Jovan Jovanović, predsednik Privrednog suda u Beogradu. Oni blokiraju i drže u fiokama sve policijske, tužilačke i sudske predmete koji se tiču istraga i krivične odgovornosti zbog učešća članova ove političke mafije u kriminalu i korupciji. Tu su glavni kumovi ove političke mafije: Stanko Subotić Cane, Nikola Petrović, Nenad Kovač, Slaviša Kokeza, Zvonko Veselinović, Milan Radojičić i Goran Veselinović, kao deo ovog klana koji drži monopol na bavljenje biznisom u Srbiji, kao i mnogim drugim radnjama sa one strane zakona. Sve njihove aktivnosti zaštićene su u BIA, zahvaljujući Bratislavu Gašiću, istaknutom članu političke mafije, i MUP-u, zahvaljujući Nebojši Stefanoviću i donedavnom državnom sekretaru Dijani Hrkalović. Za pokrivanje medijskog dela njihovih aktivnosti zaduženi su Vladimir Beba Popović, Željko Mitrović, Dragan J. Vučićević i Olivera Zekić, a advokatske usluge obezbeđuje im advokatska kancelarija bivšeg šefa BIA Aleksandra Đorđevića – kaže Boško Obradović.

On navodi da je jedini način da Srbija progleda i opstane “jasno i glasno iznošenje ovih imena i njihovih uloga u javnost, direktno suočavanje svih članova ove političke mafije sa odgovornošću koja ih čeka i čvrsto obećanje građanima da će se to zaista i desiti od strane opozicionih lidera“.

Primera radi, Zlatibor Lončar i Siniša Mali nisu ministri već politički mafijaši na ministarskim funkcijama. U policiji, tužilaštvu i sudstvu nalazi se mnogo kriminalaca koji bi prvi trebalo da se nađu na udaru zakona. Istinski lideri opozicije i buduće vlasti biće oni koji su spremni da se suprotstave ovoj političkoj mafiji i ispune obećano – zaključio je Boško Obradović.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Pčelica“ dobitnik prestižnog sajamskog priznanja Dečja knjiga godine
Sledeći članakSudar taksija i hitne pomoći kod bolnice, dvoje povređeno (FOTO)

2 KOMENTARA

  1. Zato sto 30 godina nismo smeli da se suprotstavimo politickom kriminalu i korupciji docekali smo da on danas gazi sve pred sobom. Da je on danas nepodnosljiv zna i EU, i Amerika i Rusija. Niko to ne sprecava, jer zna da to najvise unistava Srbiju, a njima donosi korist. Narod to zna ali strah je jaci. Shvaticemo kad budemo amputirani.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here