Obradović: U nedelju prva prilika da porazimo vlast

4
610
Bosko Obradović glasa na predsedničkim izborima 2017. godine

ČAČAK – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da na referendumu u nedelju 16. januara, svi građani Srbije koji su opoziciono orijentisani imaju prvu priliku da poraze vlast, tako što će glasati “ne“ za promenu Ustava.

Obradović je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Dveri u Čačku rekao da “ne postoji niti jedan valjan razlog za ovakvu promenu Ustava“, navodeći da je odluka o tome doneta u jednopartijskoj Skupštini Srbije bez opozicije i bez javne rasprave, dok je Zakon o referendumu menjan dva puta dva meseca pre referenduma.

Izbor sudija i tužilaca se izmešta iz ruku narodnih predstavnika i predaje u ko zna čije ruke, pa se više neće suditi u ime naroda već u ko zna čije ime. Ukinut je cenzus od 50 odsto izašlih od ukupnog broja birača u Srbiji da bi referendum uspeo, a apsolutno je nedopustivo da se najviši pravni akt jedne države menja manjinskim brojem glasova – rekao je Obradović, prenela je Beta saopštenje Dveri.

Obradović je dodao da “o Ustavu i potencijalnim promenama možemo da razgovaramo tek kad Srbija ponovo bude slobodna i demokratska zemlja, uz ozbiljnu javnu raspravu i dogovor, a ne pod pritiskom i ucenama iz EU i u potpuno nedemokratskoj proceduri kao što je sada slučaj“.

Izvor: Beta

Prethodni članakPočelo prijavljivanje takmičara za bogojavljensku plivačku trku
Sledeći članakManojlović: Skupljanje potpisa za narodnu inicijativu protiv eksploatacije litijuma počinje 20. januara

4 KOMENTARA

    • Ti Maksime misliš da treba da se promeni ustav. Kad shvatiš možda bude kasno. Ali daj Bože da većina misli drugačije. Znači NE promeni ustava na referendumu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here