Obradović: Ukinuti prekršajne kazne za učesnike protesta

5
268

ČAČAK – Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da građanima koji su učestvovali u ekološkim protestima Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da ukine prekršajne kazne, jer ih je protivzakonito kaznila.

Kako je utvrđen identitet ovih više desetina hiljada građana širom Srbije? Da li je korišćena nova i protivzakonita tehnologija kamera sa tehnikom prepoznavanjem lica? Da li policija na taj način krši zakon umesto da ga štiti – upitao je Obradović, a preneo pokret Dveri.

On je dodao da nije jasno kako je Policijska uprava u Čačku znala ko su učesnici protesta i onda ih kaznila.

Nema drugog objašnjenja sem da su učesnici protesta snimani kamerama sa zabranjenom tehnikom za prepoznavanje lica koje nisu dozvoljene po našem zakonu – ocenio je on.

Obradović je pozvao zaštitnika građana Zorana Pašalića da reaguje i stane u zaštitu građana koji su mirno protestovali protiv kompanije Rio Tinto prošle subote.

Izvor: Beta

Prethodni članakPočelo prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka
Sledeći članakĆulibrk: Dan nakon izbora poskupeće struja, gorivo i cigarete već od januara

5 KOMENTARA

  1. Šta je bre ovo. Šta god da se čita,komentarše biće posle izbora. A šta do izbora? Šta u naredna 3.5 meseca? Saberimo se i ne čitajmo svašta. Hoće da nas izlude. Malopre čitam Ćulibrka. I on kaže posle izbora poskupljenja, akcize ovo, ono. Ali malo morgen.

  2. Bosko ove kazne nece da budu na naplatu do izbora,a posto vi sigurnono pobeđujete kazne ce biti ukinute.Nemoj da gubiš energiju na ovakvim gluposti a pravi plan kako da pobedi na prestojecenim izborima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here