Obradović: Vanrednih lokalnih izbora u Čačku neće biti bez smene vlasti na republičkom nivou

5
298

ČAČAK – Vanrednih lokalnih izbora neće biti bez smene vlasti Srpske napredne stranke na republičkom nivou, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

On je to rekao komentarišući tezu da je veoma teško očekivati da nakon konstituisanja novih saziva lokalnih samouprava po Srbiji, pa tako i u Čačku, dođe do novih izbora pre isteka mandata od četiri godine.

Boško Obradović svestan je da nije jednostavno izazvati vanredne lokalne izbore, ali i naglašava da ta mogućnost po našim zakonima i Ustavu postoji.

Sa promenom vlasti i sa eventualnom promenom Zakona o lokalnim izborima prestaje mandat svim lokalnim skupštinama i ide se vanredne na lokalne izbore. Onog trenutka kada smenimo ovu vlast, automatskom izmenom Zakona o lokalnim izborima možemo da izdejstvujemo vanredne lokalne izbore. To je perspektiva na kojoj radimo. To će biti paket. Neće se tako lako smenjivati lokalne vlasti dok ne bude promena na republičkom nivou i zato je veoma važno da nastavimo sa principijelnom politikom kojom ćemo zadobiti poverenje i podršku građana. To nam je u ovom trenutku važnije od mandata, finansija i svih drugih stvari koje nam sleduju parlamentarnim statusom – kaže Obradović za Morava info.

Pojedini opozicioni predstavnici u gradu na Moravi bili su uvereni da bi udružena opozicija bila veoma ozbiljan takmac Srpskoj naprednoj stranci na gradskom nivou, pa čak i da bi mogla da odnese pobedu na lokalnim izborima.

Zbog odluke o bojkotu sada će veliki broj opoziciono nastrojenih građana Čačka ostati bez svojih predstavnika u Skupštini grada Čačka tokom naredne četiri godine. U tom periodu SNS će, usled nedovoljno snažne parlamentarne kontrole, moći da sprovodi sve odluke koje bude zamislila.

Obradović kaže da je odluka o bojkotu principijelne prirode i da u Savezu za Srbiju nijednog trenutka nisu razmišljali o izlasku na lokalne izbore u pojedinim sredinama, pa tako ni u Čačku. On naglašava da su građani odavno prepušteni na milost i nemilost ovoj vlasti, bez obzira na broj osvojenih odborničkih mandata.

To je moj odgovor na tezu šta će se raditi nakon bojkota. A ja postavljam pitanje šta će se raditi posle izbora? Sedeće se u tim lažnim skupštinama sa vladajućom većinom koja te ponižava, gasi ti mikrofon usred govora, isključuje te sa sednica, na svaki drugi način te gazi i maltretira. Da li će se tu bilo šta promeniti? Iz iskustva učešća u svim tim skupštinama od lokalnog do republičkog nivoa mogu da zaključim da se našim učešćem na ovim izborima ništa ne bismo promenili – navodi lider Dveri.

Dveri su, kao i ostale stranke iz Saveza za Srbiju, ostale pri odluci da bojkotuju predstojeće izbore na svim nivoima.

Izvor. Morava info

Prethodni članakPoznati ugostitelj iz Čačka pozitivan na koronavirus
Sledeći članakSNS Čačak: Nastavićemo da radimo i gradimo, bojkot izgovor za nerad

5 KOMENTARA

  1. A koji je vas program? Ko su vasi predstavnici? Djilas, Tadić, Jeremić, ti?Hoce li Djilas da se bori protiv korupcije? Tadić protiv funkcionerske kampanje i zloupotrebe funkcija? Jeremić da Kosovo ostane deo Srbije? Hoćeš li se ti boriti protiv urbanističkog haosa? Hoće li ti to tata i bato reci kako se to radi?

  2. Najzad Boško pričaš da te razumemo. Ako se u ovom vremenu dok si u bojkotu budeš vratio na onog Boška od pre 2016, dajem svoj glas i veruj mi Čačak je tvoj. Samo nemoj više niukakve koalicije. I pamet u glavu. Bez ludila i revolucija. Pametan si i to iskoristi. Nemoj da te drugi koriste kao topovsko meso. Građanima treba normalan čovek a ne novi Mesija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here