Obradović: Vučić da podnese ostavku zbog pristanka da tzv. Kosovo uđe u međunarodne organizacije

3
331

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je, kako je istakao, nedvosmisleno potvrdio da je spreman da podrži ulazak Kosova u razne međunarodne organizacije.

Obradović je odao da to predstavlja “otvoreni čin priznanja kosovske nezavisnosti sa najviše državne funkcije“.

Prema njegovoj oceni, Vučić je to najavio u intervjuu za Juronjuz na engleskom.

Iz onoga što je javno rekao i potvrdio proističe da se Aleksandar Vučić više neće protiviti da tzv. Kosovo sa celokupnom srpskom istorijskom kulturnom baštinom bude primljeno u UNESKO? Sa imovinom Srpske Pravoslavne Crkve, patrijaršijskim Pećkim Tronom, Dečanima, Gračanicom, Ljeviškom, Zočištem, Dragancem i još više od 1.000 srpskih svetinja? Da li će posle toga sva naša kulturna baština i svetinje na KiM ostati srpske ili postati albanske, uz saglasnost vrha naše države? Sa tim se očigledno Vučić javno saglasio, kao i za prijem lažne države Kosovo u Interpol, EU, NATO, UN… To srpski narod treba da zna. Što se tiče ulaska u Savet Evrope pilatovski pere ruke, govoreći da prištinskim separatistima za pokretanje procedure “nije potrebna Srbija za to“. A zašto do sada nisu uspeli da pokrenu proceduru za to i šta država Srbija trenutno radi na međunarodnom diplomatskom planu da ih u tome spreči? – upitao je Obradović u saopštenju za javnost.

On je ocenio da će posle te Vučićeve saglasnosti biti dodatno pojačan pritisak na sve države iz EU i NATO koje nisu priznale Kosovo da promene mišljenje.

Jer, zašto bi oni bili veći Srbi od Srba i zašto bi se oni dalјe protivili priznanju lažne države Kosovo ako je predsednik Srbija pristao na to? Ovom Vučićevom izjavom ugrožen je sam opstanak srpskog naroda i države ne samo na Kosovu i Metohiji. Zato ga pozivam da podnese ostavku na funkciju predsednika Republike i svoju novu politiku prema Kosovu prvo kandiduje na vanrednim izborima – dodao je Obradović.

On je naveo da očekuje da će predsednik države istu poruku dobiti i od više hiljada patriota sabranih na sutrašnjem velikom nacionalnom okupljanju u Beogradu ispred Hrama Svetog Save u 18 časova, odakle će krenuti šetnja do Predsedništva povodom godišnjice martovskog pogroma nad Srbima na KiM 2004. godine.

Biće to jedno svenarodno upozorenje predsedniku Republike da je put kojim je krenuo protivustavan i kapitulantski, da niko za to nije glasao kada je zaokružio njegovo ime na izborima i da mora da podnese ostavku i vrati mandat narodu – zaključio je lider Dveri.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPolicija upala u stan Čačanina i pronašla 440 grama marihuane
Sledeći članakI u petak planska isključenja: Ovi delovi teritorije Čačka ostaju bez struje

3 KOMENTARA

  1. Ako narod ne ukloni Vučića sa vlasti na izborima koji treba da budu do kraja godine, on neće prodati samo Kosovo, nego će nastaviti sa rasprodajom po celoj Srbiji. Samo dođite u Srbiju, dobićete najjeftinije sve , govori Vučić. Vučić nije dobio prošlogodišnje aprilske izbore , nego su ga na vlasti održali Dačić , Palma i Šešelj.

  2. Sa ovim dverima, vraćamo se u kameno doba, a oni iz Lada niva prelaze u blindirane audije.
    Narode vote računa, nemo opet da ve prejebu oni što svaki dan moraju sebe i druge da podsećaju da su srbi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here