Od 1. marta stroži uslovi za odlazak u Nemačku

0
491

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija će primena početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže da odu u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike drugih delova sveta.

Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj. Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.

Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne granice će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji „Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije – Dobavljačke inicijative – Mobilnost“.

Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom – rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će ubuduće izgledati procedure.

Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za ceo svet.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakSledeće godine biće instalirane automatske protivgradne stanice
Sledeći članakFestival evropskog filma od večeras u Domu kulture

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here