Od jutros ponovo rade šalteri na kojima se mogu platiti računi za struju

1
563
Foto: EPS

Od danas je ponovo moguća naplata računa za struju na šalterima Elektroprivrede Srbije. Šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada. Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je da ponovo rade svi šalteri EPS-a u celoj Srbiji, kao i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu „Uvid u račun“ putem kojeg takođe mogu da plate svoje račune za struju.

Sajber napad je proteklih meseci ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije, pošto su povezani u nekim segmentima. Trpeli su i građani, pošto je bila otežana i naplata i dostava računa.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je za RTS da su svi šalteri počeli da rade, kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije, i dodao je da veruju da će potrošači nastaviti sa uobičajenom praksom plaćanja računa na šalterima.

Istakao je da manje od 20 odsto potrošača plaća račune na šalterima i da veruje da će se ponudom novih usluga taj broj i dalje smanjivati.

Živković je naveo da je snabdevanja potrošača bilo sigurno i stabilno u prazničnom periodu i da je sistem bio bezbedan sve vreme.

  • Prateći sistemi su bili proveravani. Svi su vraćeni u prethodnu funkciju uz prateće aktivnosti koje su podrazumevale podizanje nivoa bezbednosti naših poslovnih softvera i poslovnih alata – napomenuo je v. d. direktora EPS-a.

Naglasio je da je proces digitalizacije u toku i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu „Uvid u račun“ gde mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i da imaju uvid u prethodni period.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakDo kraja oktobra biće gotova pristupna saobraćajnica od Milanovca do auto-puta, teretni saobraćaj izmešta se iz centra grada
Sledeći članakOtvaranje izložbe “Čačani likovni stvaraoci“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here