Od oktobra u Milanovcu počinje sa radom Viša strukovna škola za grafičko inženjerstvo i dizajn

2
651

GORNJI MILANOVAC – Od sledeće školske godine u Gornjem Milanovcu počeće sa radom Viša strukovna škola za grafičko inženjerstvo i dizajn.

Tim povodom, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević u svom kabinetu je održao sastanak sa predsednikom Akademije “Šumadija“ iz Kragujevca, profesorom Milanom Đorđevićem i docentom Dejanom Vidojevićem.

  • Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da realizujemo ovaj projekat koji smo najavili pre godinu dana, kada su nam ga predstavnici Akademije “Šumadija“ prezentovali. Od 1. oktobra studenti će krenuti sa nastavom. Ono što je jako značajno je upravo to da je Gornji Milanovac stecište grafičke industrije. Studenti koji budu upisali ove studije imaće jedinstvenu priliku da kroz dualno obrazovanje završe svoje studije i da praktično znanje stiču u kompanijama. Sa pet najvećih milanovačkih kompanija danas su potpisani ugovori o saradnji, a plan je da se u budućnosti to proširi i na ostale kompanije. Cilj nam je da Gornji Milanovac bude ozbiljan centar u kome će se edukovati svi budući grafički inženjeri, ne samo za potrebe milanovačke privrede i industrije, već i šire – izjavio je Kovačević.

Predstavnici Akademije “Šumadija“ posetili su pet kompanija sa područja milanovačke opštine sa kojima će Visoka strukovna škola za grafičko inženjerstvo i dizajn imati saradnju.

  • Akademija “Šumadija“ je u završnoj fazi pripremne dokumentacije za akreditaciju, a očekujemo da ćemo je dobiti tri meseca. Planirani početak nastave je 1. oktobar. Biće upisano petnaest studenata koji će nastavu pohađati po dualnom obrazovanju. Potreba za ovakvim vidom obrazovanja javila se od strane same privrede i industrije Gornjeg Milanovca. Danas smo sa pet kompanija potpisali ugovore, od kojih će svaka obezbediti po dva mentora. U pitanju su kompanije “RP štamparija, “Spektar“, “Tetra Pak“, “Papir Print“ i ‘Foka“ – izjavio je prof. Milan Đorđević, predsednik Akademije “Šumadija“.

Nastava za buduće studente Visoke strukovne škole za grafičko inženjerstvo i dizajn biće organizovana u Tehničkoj školi “Jovan Žujović“ u popodnevnim terminima.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNove cene školarina na deset fakulteta u Beogradu: Evo koliko će morati da izdvoje samofinansirajući studenti
Sledeći članakNove cene benzina i dizela

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here