Od ponedeljka zahlađenje, u jugozapadnoj Srbiji žuti meteo-alarm

0
1294

Za dane vikenda očekuje nas hladnije vreme, u nižim predelima oblačno, povremeno s kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U noći između nedelјe i ponedelјka kao i u ponedelјak tokom dana uz pad temperature sneg se očekuje i u nižim predelima, ponegde uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Na planinama do kraja meseca povećanje visine snega od 15 do 30 centimetara – navodi se u najavi RHMZ.

Na snazi će narednih dana biti i žuti meteo alarm što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

U jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na teritoriji Kosova i Metohije danas će na snazi biti žuti meteo alarm zbog snega i leda.

Narednog dana, tačnije sutra, žuti meteo alarm biće upaljen i za predeo zapadne i istočne Srbije, takođe zbog snega i leda.

Meteo alarm će u ponedeljak biti upaljen gotovo za celu teritoriju Srbije izuzev Bačke, Banata i Srema. Na snazi će biti žuti meteo alarm zbog snega i leda.

Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – navode na sajtu RHMZ.

Izvor: Kurir.rs

Prethodni članakManje od 30 novozaraženih u Čačku
Sledeći članakUbedljiv trijumf Čačka 94 u gradskom derbiju protiv Železničara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here