Od ponoći do podneva za 100 evra se prijavilo više od 180.000 mladih

6
447

Od početka prijave za dobijanje državne pomoći u iznosu od 100 evra, do 11 sati prijavilo se 183.248 mladih, kaže ministar finansija Siniša Mali. Ističe da je interesovanje mladih od 16 do 29 godina za ovaj vid pomoći ogromno.

U ponoć je počela prijava za dobijanje državne pomoći namenjene mladima, a prema rečima ministra finansija Siniše Malog, u prvom minutu se prijavilo 1.370 ljudi.

Ogromno je interesovanje za ovaj vid državne pomoći i mislim da to pokazuje da smo pogodili pravo u metu kad smo izašli sa ovim predlogom da pomognemo sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina – rekao je Mali za Tanjug.

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice koronavirusa, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Istakao je da je preko društvene mreže Instagram dobijao komentare mladih na šta će potrošiti 100 evra, te da su njihovi odgovori bili različiti.

Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga – rekao je Mali.

Mali je podsetio da je tokom 2020. godine država isplatila 100 evra punoletnim građanima, kao i da je prošle godine isplaćeno 30+30+20 evra.

Dodao je da je u prethodnom periodu na račun penzionera uplaćeno 50 evra, nezaposlenima 60 evra, ljudima koji žive na KiM 200 evra.

Na ovaj način smo uložili ogroman novac, ali nam se taj novac i vratio. Nama je prošle godine stopa rasta ekonomije bila 7,5 odsto, apsolutno smo prvaci i na vrhu smo Evrope kada je stopa rasta ekonomije u pitanju – rekao je ministar.

Dodao je i da je država uspela da sačuva fabrike, radna mesta i da pokaže koliko su stabilne finansije, te da svako dato obećanje ispuni.

Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs od danas do 30. januara.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakNekoliko desetina građana na novoj blokadi Ibarske magistrale u Preljini
Sledeći članakStigli rezultati 1.025 uzoraka iz Moravičkog okruga, ovo su najnoviji podaci o broju novozaraženih

6 KOMENTARA

  1. Svi se bune, svima neispravno, svi imaju komentar ali niko ne odbija. Interesantno. Samo da kažem nešto u vezi sa Pajovim komentarom. Jadno, bedno, bljutavo. Žalim ga. Crći će u svojoj bedi. Duševnoj.

    • Zašto bi odbili, kad će ti milioni evra morati da se vrate sa kamatom. Ko ne uzme realno ispašće magarac. To što ostane neraspodeljeno će se ionako potrošiti nenamenski.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here