Odbačena krivična prijava za napad na prostorije Dveri u Čačku

2
179

ČAČAK – Rešenje Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku kojim se odbacuje krivična prijava protiv N.Z. zbog napada na prostorije Dveri u Čačku, pokazuje da su za tamošnje Tužilaštvo članovi Dveri legitimna meta nasilja, ocenjeno je danas iz pokreta na čijem je čelu Boško Obradović.

Napadač otkinuo tablu i ostavio ih ispred vrata kancelarije Dveri

Prema navodima Dveri, N.Z. je najpre slomio tablu na zgradi gde se nalazi kancelarija gradske organizacije Dveri u Čačku, potom upao u kancelariju, pretio i maltretirao sekretaricu i odbornika Dveri, pritom tražeći Obradovića.

Za Tužilaštvo u Čačku to nije ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, već običan prekršaj i narušavanje javnog reda i mira – ukazuje se u saopštenju.

Dveri navode da je prilikom napada N.Z. bio u stanju nervnog rastrojstva, tako da je noć po izvršenom delu proveo na odeljenju psihijatrije, kao i da je više puta ranije krivično procesuirano.

Pokret podseća da je žena koja je preko društvene mreže Tviter pisala preteće poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uhapšena i držana u zatvoru.

To su nadležni organi smatrali ugrožavanjem sigurnosti, a fizički upad u prostorije Dveri i napad na dvoje ljudi, plus pretnje narodnom poslaniku i predsedniku Dveri, čačansko tužilaštvo ne smatra ugrožavanjem sigurnosti – navodi se iz pokreta Dveri.

Izvor: FoNet

Prethodni članakTurističkoj organizaciji Čačka prva nagrada za set razglednica
Sledeći članakMarinović: Ubedio sam igrače da su svi ciljevi ostvarivi, oni to sprovode u delo

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here