Odbornici izglasali poskupljenje komunalnih usluga u Čačku

7
947

ČAČAK – Skupština Čačka donela je odluku o poskupljenju komunalnih usluga – korišćenja vode, upotrebe kanalizacije i deponovanja smeća, za oko osam i devet odsto.

Deponovanje otpada poskupelo je za 9,3 odsto za domaćinstva i za 6,2 odsto za privredu.

Iznošenje otpada sa novom cenom korisnici u gradu će plaćati 6,5 dinara po kvadratu. Mesečno zaduženje za gradske korisnike koji imaju stambene objekte do 60 kvadrata, umesto dosadašnjih 359 dinara, sa novom cenom biće 393 dinara.

Korisnici na seoskom području, čija površina stambenih objekata iznosi do 100 kvadrata, ubuduće će plaćati iznošenje smeća 250 dinara mesečno, dok će sa površinom objekata do 200 kvadrata plaćati 350 dinara, a sa još većom površinom 450 dinara mesečno.

Korišćenje vode i upotreba kanalizacije u Čačku skuplje je za 7,9 odsto i za gradajne i za privredu i iznosiće 65,5 dinara po kubnom metru.

Prema podacima čačanskog Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ prosečna mesečna potrošnja po članu domaćinstva u Čačku je šest kubnih metara vode, što ga je po dosadašnjoj ceni koštalo oko 364,5 dinara mesečno.

Po novoj ceni vode i upotrebe kanalizacije jedan član domaćinstva će tu uslugu plaćati mesečno oko 393 dinara mesečno, što je za oko 29 dinara više.

Odluku o povećanju cena komunalnih usluga u Čačku doneli su odbornici vladajuće većine u Skupštini Čačka, koju čine Srpska napredna stranka, Socijalsitička partija Srbija i njihovi koalicioni partneri.

Odbornici opozicije, Dveri i Nove Srbije, koji bojkotuju rad Skupštine od februara ove godine, nisu prisustvovali ni poslednjoj sednicu lokalne Skupštine.

Nove cene komunalnih usluga u Čačku, koje nisu menjane od 1. januara 2014. godine, primenjivaće se od početka sledećeg meseca.

Izvor: Beta

Prethodni članakTreneri Partizana ponovo bili gosti FK Sloboda i održali pokazni trening
Sledeći članakKK Borac ozbiljno ulaže u budućnost, mladi reprezentativac Srbije potpisao na tri godine

7 KOMENTARA

 1. Iznosenje smeca se naplacuje po kvadratu?!Prave li smece kvadrati ili ljudi?!Ispade da manje placa petoclana porodica koja zivi u 60 kvadrata nego cetvoroclana u,recimo,70 kvadrata?!Smesno!

  • E prijatelju ima ljudi kojima se naplacuje i 100 kvm a zive sami jos i penzioneri…Najlakse im tako,za svaki drugi nacin naplate mora da se radi a oni su se zaposlili u Komunalac da nebi radili(misli se naravno na ljude u kancelarijama)

  • Pa Vuki dao veće plate, 500 evra, malo li je? Sada ima gde da se uzme. Samo što u dinarima baš i nisu porasle plate niti je bilo šta pojeftinilo – ko ne veruje neka pogleda zvaničnu statistiku EU stat ili države Srbije.
   10 god.- po 2% inflacije je 20%, a plate i penzije jedva 10% = 10% manje u novčaniku.
   Živeli sendviči i besplatna putovanja za mitinge ( možete videti za Džabe Ramu, Erdogana, Merkel razne kineze – sve naše prijatelje ), toga nije bilo ranije, a i ne vidi se u zvaničnoj statistici.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here