Odgovor Dveri Branimiru Nestoroviću: Profesore, nema razloga da govorite neistine, vi ste ozbiljan čovek

2
1449

Srpski pokret Dveri oglasio se saopštenjem za javnost kojim, kako ističu, prezentuju istinu o odnosu između Srpskog pokreta Dveri i GG “Mi – glas iz naroda“, na čijem je čelu prof. dr Branimir Nestorović.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Srpski pokret Dveri najpre čestita grupi građana „Mi – glas iz naroda” na dobrom izbornom rezultatu i ulasku u Narodnu skupštinu. Među osnivačima ove GG imamo nekoliko višegodišnjih poznanika i prijatelja sa kojima smo zajednički učestvovali u raznih nacionalnim borbama i radujemo se njihovom uspehu kao da je naš. Oni su ga zaslužili svojim višegodišnjim radom i trudom u javnim i medijskim nastupima u odbrani nacionalnih i državnih interesa.

Posebno se zahvaljujemo prof. dr Branimiru Nestoroviću koji nas je podržao u poslednjih sedam dana prošlogodišnje izborne kampanje i sigurno značajno doprineo našem tadašnjem izbornom rezultatu. Imali smo zaista odličnu komunikaciju, razumevanje i saradnju u tom periodu i više nego korektan odnos sa njegove strane na koji smo uvek uzvraćali sa maksimalnim poštovanjem. Srpski pokret Dveri se obavezao i da će nakon izbora deo finansija koje smo dobijali iz budžeta izdvojiti za rad udruženja građana „Vitezovi reda zmaja” koji je dr Nestorović želeo da obnovi posle tih izbora i to se nikada nije dovodilo u pitanje sa naše strane, kao i sveukupna dalja saradnja. Pojavio se očito neki drugi problem.

Dr Nestorović se posle izbora najpre razišao sa dr Alekom Račićem, kao pre toga sa Sašom Borojevićem, ali su naši odnosi bilo više nego normalni i korektni. Zajednički smo otišli na pokloničko putovanje u svetu srpsku carsku lavru manastir Hilandar i to je dr Nestoroviću bio prvi odlazak na Svetu Goru. Bio je gost Dveri na Letnjim duhovnim večerima u Čačku u septembru prošle godine, zajedno sa drugim istaknutim lekarima i drugim predstavnicima udruženja „Lekari i roditelji za nauku i etiku” (LRNE). Tada smo pričali o daljoj i zajedničkoj borbi. I onda je prestao da se javlja na telefon, bez reči objašnjenja, bez prilike za lični susret, bez bilo kakvog komentara oči u oči već dugih godinu i po dana. Smatrali smo da dr Nestorović, kao ugledan i ozbiljan čovek, ima pravo da bira svoj dalji put i više nismo ni na čemu insistirali.

Od formiranja organizacije „Mi – glas iz naroda” održavali smo lični kontakt sa svim osnivačima ove GG sem sa dr Nestorovićem koji je iz nama nepoznatih razloga taj susret izbegavao. Nikada ni o kome od njih nismo rekli lošu reč niti smo potcenjivali njihov ugled, značaj i uticaj kao mnogi drugi u patriotskim krugovima. Pred same izbore delegacija Dveri, na čelu sa Boškom Obradovićem, predložila je i održala sastanak sa predstavnicima GG MI Aleksandrom Pavićem i Sinišom Ljepojevićem u centrali Dveri sa idejom da dođe do saradnje i objedinjavanja svih državotvornih i patriotskih snaga na ovim izborima. Oni su na to odgovorili da žele samostalni izborni nastup i mi smo to poštovali. U izbornoj kampanji strogo smo se čuvali da ne izgovorimo niti jednu ne samo ružnu nego uopšte kritičku prema bilo kojoj drugoj suverenističkoj izbornoj listi i to smo i ispoštovali. Iz naših javnih i medijskih nastupa niste mogli čuti ni reč protiv MI, NADA, Narodne stranke ili DJB. Nažalost, nije bilo takvog osnovnog etičkog bontona sa druge strane prema Dverima i Nacionalnom okupljanju. Prešli smo i preko toga, smatrajući da nam nisu potrebni sukobi u patriotskoj opoziciji, što mislimo i danas. Međutim, sada već osećamo obavezu da odgovorimo na nekoliko potpunih neistina koje je i pre i posle izbora u više navrata u javnosti ponovio dr Nestorović iz nama nepoznatih razloga, poslednji put u intervjuu za „Raša tudej”:

Odbornik Dveri nije prešao na Vučićevu stranu u Skupštini grada Beograda i obezbedio većinu SNS-u posle prošlih beogradskih izbora već odbornik koalicije NADA. Ovo može biti plod neznanja, a ne malicioznosti, ali to nije malo neznanje i mala neistina.

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok ispunila je mnogo toga od potpisanog u sporazumu na osnovu kojeg smo dobili podršku dr Nestorovića i dr Račića na prošlim izborima, a više se nije moglo jer je dr Nestorović prekinuo svaku komunikaciju. Za razliku od njega, sa udruženjima građana „Lekari i roditelji za nauku i etiku” i „Pravo na izbor” – koje on pominje kao svoje prijatelje i razlog podrške Dverima – nastavili smo odličnu saradnju, u skupštinski rad pretočili svaku njihovu inicijativu (koje su inače istovetne onome što je dogovoreno sa dr Nestorovićem) i dobili njihovu ponovnu podršku i na ovim izborima baš zato što držimo reč i poštujemo dogovoreno, sve suprotno od onoga što je ničim izazvano izjavio dr Nestorović. Srpskom pokretu Dveri se verovatno može prigovoriti mnogo toga, ali smo poznati po tome da držimo reč i da nam je stalo do objedinjavanja a ne sukoba i razjedinjavanja u redovima rodoljuba.

Na kraju želimo da naglasimo da u potpunosti delimo javno pre i posle izbora izrečeni stav GG MI, koji će biti i naš stav ako zadržimo parlamentarni status posle ponovljenog glasanja, da nema saradnje ni sa prozapadnom vlašću ni sa prozapadnom opozicijom. I ne bismo voleli da MI na bilo koji način razočaraju birače stajanjem na bilo koju od ove dve strane, jer ma koliko u Srbiji ne želeli ukrajinski scenario i novi Majdan koji bi doneo još prozapadniju vlast, toliko smo i protiv sadašnje vlasti koja je ogrezla u protivustavno delovanje, urušavanje svih državnih institucija, kriminal i korupciju, kao i predaju i izdaju Kosova i Metohije i Republike Srpske. Takođe, ne možemo da razumemo zašto se i MI ne bori protiv izborne krađe kada je dr Nestorović jasno i javno rekao da su i oni pokradeni na svim biračkim mestima gde nisu imali članove biračkih odbora. Smatramo da samo zajedničkim snagama možemo da se izborimo za poništavanje ovih i nove izbore, uz najpre poboljšane izborne uslove, kao i da je to u interesu pre svega građana a onda i kompletne opozicije.

Nadamo se da su ove izjave dr Nestorovića plod neke grube greške, a ne svesne namere. Ponavljamo naše čestitke za izborni uspeh, nadamo se obnovi komunikacije i saradnje sa GG MI, spremni smo za ukrupnjavanje naših nacionalnih snaga kao i do sada. Udruženje građana „MI – glas iz naroda” sada je lider patriotske opozicije i oni su na potezu da nas sve okupe i predvode, ako ostaju u opoziciji. Čekaju ih brojni napadi i rušenja spolja i iznutra, kupovina poslanika i odbornika, medijska satanizacija i sve ono što su Dveri prošle za ovih 12 godina od kada su isto tako kao sada MI – kao GG, bez predsednika, sa 10 osnivača – napravile još bolji izborni rezultat na prvom pojavljivanju na izborima 2012. godine.

Ali, to je sad najmanje bitan previd koji je takođe izrekao dr Nestorović govoreći da ovo što je GG MI uradila niko pre njih nikada nije. Sada je mnogo važnije da GG MI sačuva sebe od sistema koji ruši sve koji su autentični i svoji i koji je došao glave Dverima jer ne trpi nikoga ko nije pod kontrolom, a mi to nismo. Mi se svakako nećemo predati, a njima želimo da se izbore sa svim onim što ih čeka sada kada će biti prvi na udaru. Mi smo tu titulu izgubili, ali naša nova borba tek predstoji i nadamo se budućoj saradnji sa GG MI u slučaju njihovog ostajanja u opoziciji.

Infoslužba Dveri

Prethodni članakPotvrđeno: “Beer Fest“ ostaje u Beogradu, ali i Čačak dobija svoje izdanje!
Sledeći članakU Čačku dvostruko povećan iznos jednokratne pomoći za novorođenu decu

2 KOMENTARA

  1. Ali Nestorovicu reci da je ozbiljan covek…pa to je komedija. Covek je i kao doktor bi obican sarlatan. Bukvalno je „lecio“ ljude nadrilekarskim metodama.

  2. Pokret :“Vitezovi reda zmaja“ patriote, nacionalni intetesi, zemlja ravna ploča. Čime nas prskaju, kako je ovaj narod ovoliko poludeo i izgubio kompas.
    Svom snagom napred u srednji vek. Toljagom na neprijatelje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here