Odloženo suđenje Radošu Milovanoviću i rukovodiocima vojne fabrike u Lučanima

1
933
Foto: N1

LUČANI – Suđenje Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, kao i rukovodiocima u toj fabrici Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, odloženo je za 3. oktobar ove godine, saznaje Danas.

Suđenje po optužnici protiv njih trojice trebalo je da bude održano u Osnovnom javnom tužilaštvu u Ivanjici u utorak, 17. septembra, povodom eksplozije koja se dogodila u fabrici „MB Namenska“ 14. jula 2017. godine u kojoj su smrtno stradala dva radnika. Međutim, Lončarevićev advokat, Raško Radovanović, zatražio je od suda da se ročište odloži zbog ranije isplaniranog puta u inostranstvo, dok je branilac okrivljenog Stojića 4. septembra obavestio sud da nije primio optužni akt, kao ni poziv za glavni pretres, te da je u toku postupak za zaključenje sporazuma o priznaju krivičnog dela (u ovaj podnesak je Danas imao uvid).

Milovanović, Lončarević i Stojić su optuženi za krivično delo iz člana 288 Krivičnog zakonika – teško delo protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a u vezi sa delom iz člana 280 – izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu. Tužilac je u optužnici predložio da se optuženi kazne zatvorom u trajanju od godinu dana i šest meseci do tri godine.

Milovan Milivojević, otac stradalog Milomira Milivojevića, ističe za Danas da optuženi na sve načine pokušavaju da razvuku postupak. Kako ukazuje, obaveštenje da je glavni pretres odložen porodica Milivojević je dobila samo dan ranije, dakle, 16. septembra.

Inače, tek kada je porodica Milivojević u junu razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, optužnica je podignuta posle samo deset dana, iako se o tome govorilo pune dve godine. Porodica stradalog mladića traži da se na sudu kazne odgovorni rukovodioci, jer je bilo propusta u bezbednosni procedurama. Najodgovorniji je, tvrde, Radoš Milovanović, koji je na čelu ove lučanske fabrike još od 1982. godine. Porodica Milivojević navodi da Milovanović utiče na tužilaštvo.

Izvor: Danas

Prethodni članakOtvaranje izložbe “Ko nekad u osam“ i koncert “Vampira“ u zgradi Gradske biblioteke
Sledeći članakAkteru obračuna u centru Čačka određen pritvor zbog nanošenja teških telesnih povreda

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here