Održana komemoracija povodom smrti Jovice Carevića

0
658

GORNJI MILANOVAC – Povodom smrti Jovice Carevića, jednog od osnivača SPS-a u Gornjem Milanovcu, koji je u utorak, 2. maja preminuo u svojoj 65. godini, u velikoj sali Skupštine Opštine Gornji Milanovac održana je komemoracija.

Nakon minuta ćutanja, Jovičinoj porodici, prijateljima i partijskim drugovima obratili su se Lazar Nikolić, potpredsednik OO SPS, Marko Dželetović, sekretar OO SPS, Aleksandar Marušić, predsednik OO SPS i Veljko Negovanović, predsednik Okružnog odbora SPS-a.

Početkom poslednje decenije prošlog veka sledeći ideje socijalne pravde, društvene jednakosti i jasne nacionalne pripadnosti, upisao je sebe u trajnu knjigu osnivača Socijalističke partije Srbije u Gornjem Milanovcu. U godinama koje su sledile noseći breme velike odgovornosti, ostao je jedna od najupečatljivijih političkih figura ovdašnje organizacije SPS-a. Sažimajući u sebi energičnost, ali i političku pronicljivost i mudrost, uspeo je da našu partiju, uprkos ogromnom iskušenju, ne samo sačuva već i pozicionira kao jedan od bitnijih faktora političkog miljea ovog dela Srbije – rekao je Aleksandar Marušić, predsednik OO SPS GM.

Veljko Negovanović je istakao da je Carević svakoj obavezi prilazio sa neiscrpnom energijom i upornošću stručno i krajnje odgovorno.

Ne samo kada je u pitanju političko delovanje, već i njegov ukupan društveni angažman kao odbornika, člana opštinskog veća, direktora Javnog preduzeća za puteve, sportskog radnika. Uvek spreman da pomogne svakom ko bi mu se obratio za bilo kakvu vrstu pomoći. Bio je dosledan i nepopustljiv – rekao je Negovanović.

Jovica Carević rođen je 10. aprila 1958. Godine u Gornjem Milanovcu. Osnovnu školu završio je na Rudniku, a potom Gimnaziju “Takovski ustanak“. Aktivno se bavio fudbalom i jedan je od osnivača FK Velereč, čiji je i bio predsednik. Radnu karijeru započeo je u preduzeću “Graditelj“, da bi po osnivanju SPS 1990. godine počeo aktivno da se bavi politikom.

Do 2010. godine obavljao je funkciju sekretara Izvršnog odbora Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Gornjem Milanovcu, a posle smrti predsednika Dražimira Marušića 2010. godine, preuzima funkciju predsednika Opštinskog odbora SPS Gornji Milanovac, sve do 2022. godine. Radio je i kao direktor Javnog preduzeća za puteve opštine Gornji Milanovac.

U svojoj bogatoj partijskoj i političkoj karijeri obavljao je i niz drugih funkcija: predsednik Okružnog odbora SPS Moravičkog okruga, član Glavnog odbora SPS, odbornik SPS u Skupštini opštine Gornji Milanovac, a prerana smrta zatekla ga je na funkciji člana Opštinskog veća.

Bio je oženjen, otac četvoro dece i deda četvoro unučadi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPejanović pred finalni turnir: Očekujem prolaz u polufinale, a posle…
Sledeći članakDobijanje dozvole za oružje: Pregled u domu zdravlja traje 15 minuta, psiholozi isključeni iz postupka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here