Održana tradicionalna božićna vožnja centralnim gradskim ulicama

2
1194

ČAČAK – I ovog Božića na Gradskom trgu u Čačku okupio se veliki broj građana koji su bili učesnici ili posmatrači tradicionalne vožnje kroz grad.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Kamioni, motori, fijakeri, ali i traktori, prodefilovali su centralnim gradskim ulicama.

Biciklista MTB Čačak Vojislav Vujačić kaže da članovi ovog kluba učestvuju devetu godinu.

Na ovaj dan izlazimo na Gradski trg, resetujemo kilometražu i od za nas od tog trenutka kreće nova sezona – izjavio je Vujačić.

Duško Paunović iz Moto kluba “Tanasko Rajić”, kaže da prvi put učestvuju na ovom skupu.

Ovo je prva godina da učestvuju na ovoj vožnji. Do sada smo organizovali zajedničiki trening na stazi, ali smo ove godine odlučili da dođemo na trg – rekao je Paunović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Srećko Vuković iz Moto unije, kaže da je danas organizovana i humanitarna akcija za porodicu Luković.

Tročlana porodica Luković, majka i dve ćerke, žive u teškim uslovima. Zbog toga smo odlučili da na današnji dan pokrenemo akciju i prikupimo sredstva – istakao je Vuković.

Izvor: MNA

Prethodni članakBožićna liturgija služena u paraklisu čačanske crkve
Sledeći članakDeca izvukla dukate u tradicionalnom lomljenju česnice u organizaciji Nove Srbije

2 KOMENTARA

  1. Danas je dan Božijeg mira, dostojanstvene radosti i ljubavi, ovakva manifestacija predstavlja upravo suprotno. Jasni su mi fijakeri i biciklisti, ali kamioni koji su nužno zlo i služe za prevoz robe na većim destinacijama, da se zaleću po gradu na današnji dan kada sam izašao da prošetam sa decom. Nisam siguran da razumem poruku koju šalju?
    Demonstracija svih tipova zagađenja kako izduvnih gasova i buke, tako i ugrožavanja bezbednosti i bahaćenje. Gorivo koje je potrošeno na današnju vožnju je moglo biti donirano ugroženoj porodici, to bi mi na primer bilo logično.
    Molio bih nadležne da razgovaraju sa organizatorima, kako bi se ova „tradicija“ od sledeće godine prekinula, obzirom da je najblaže rečeno besmislena.
    Hvala na razumevanju.

    • U pravi si Marko. Koja je simbolika u vožnji trukova nije mi baš jasno. Zašto ne i taksisti, pa dostavljači,brza pošta…Fijakeri su atrakcija ali to širiti na šlepere je smešno. Onda možda izađu i viljuškari i ultovi a posebno Knežević i drugi što prevoze šoder. Glupo zar ne.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here