Oglasio se advokat osumnjičenog za ubistvo Maria Simovića: Evo kako se Dejan P. branio pred tužiocem

6
2216

ČAČAK – Pred tužiocem Višeg javnog tužilaštva u Čačku saslušan je čačanski preduzetnik Dejan P. (49) osumnjičen da je 25. aprila hicima iz pištolja upucao Maria Simovića (43).

Preduzetnik se sumnjiči za dva krivična dela, ubistvo i neovlašćeno nošenje oružja. Na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret on se pred tužiocem branio ćutanjem.

  • Okrivljeni je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Čačku na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, jedno je ubistvo, a drugo neovlašćeno nošenje oružja. On je saslušan u prisustvu svog branioca i iskoristio je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Stav okrivljenog i odbrane je da se on u ovom trenutku ne izjašnjava na okonosti izvršenja krivičnih dela jer je prošlo malo vremena od samog kritičnog događaja. Dejan je još pod lekovima i sva pitanja koja bi se postavila tokom saslušanja bi ga dodatno uznemirila – izjavio je čačanski advokat Dragan Ranđelović Džakec, u ovom slučaju branilac Dejana P.

Međutim, prema njegovim rečima kada se zdravstveno stanje osumnjičenog popravi, on će se pred tužiocem izjasniti.

  • Stav okrivljenog i stav odbrane je da će on izneti svoju odbranu u trenutku kada budemo procenili da je to dobro za njega. Tačnije, on se do kraja postupka neće braniti ćutanjem, već će izneti odbranu – kaže advokat.

Dejanu P. se po Krivičnom zakoniku Republike Srbije na teret stavljaju dva krivična dela. Prvo je ubistvo po članu 113. a drugo neovlašćeno nošenje oružja po članu 348.

Podsećamo, ubistvo u krugu jedne firme u Preljini se dogodilo u prepodnevnim satima, a ekipe Hitne pomoći su na licu mesta konstatovale smrt Maria. Nakon pucnjave, Dejan P. je pobegao s mesta događaja i pet dana je bio u bekstvu. Predao se 29. aprila u prisustvu svog advokata.

Inače Mario je od ranije poznat čačanskim organima gonjenja. Osuđivan je za iznudu, zelenašenje, prevare i nedozvoljenu trgovinu.

Motiv ovog ubistva za sada nije poznat, a pretpostavlja se da su u pitanju neraščišćeni računi dvojice preduzetnika, koji su u jednom periodu i sarađivali.

Izvor: Kurir/D. Čeković

Prethodni članakOd države 2,3 miliona dinara za pošumljavanje 80 ari u rejonu Gradskog groblja
Sledeći članakStranka dr Branimira Nestorovića prikuplja potpise za izbornu listu

6 KOMENTARA

  1. Ako bude pravde Dejan ce biti oslobodjen.
    Dejan je skinuo jaram sa vrata cacanima.
    Kolege ( od ZELENASA) neka se dobro zapitaju ko je sledeci ?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here