Organizatori najavili program ovogodišnje “Nušićijade“

0
529

IVANJICA – Festival humora, zabave i veselja “Nušićijada”, ove godine biće održan od od 23. do 25. avgusta u Ivanjici pod sloganom “Deset godina Nušićevanja”.

Uvod u ovogodišnji jubilarni festival je dan pre, kada će na trgu biti održana Svečana akademija, dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama i tim povodom održan koncert grupe Balkanika.

Nušićijadu će u godini jubileja krasiti sve njene, sada već tradicionalne, karakteristike, brojni kvalitetni sadržaji, raznovrsne umetničke forme, spoj modernog i tradiciolanog, pa će Ivanjicom ponovo defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20. veka.

Brojnim izložbama, tribinama, performansima i drugim akademskim sadržajima Nušićijada će obeležiti deceniju nakon obnavljanja.

Lokalna samouprava je i ove godine, kao što je to slučaj bio proteklih deset, od njenog obnavljanja, pripremila bogat i kvalitetan program za sve uzraste. Prioritet je stavlje na decu, ali smo sa dobrim koncertima i predstavama se potrudili i nadam se da ćemo zadovoljiti široke narodne mase koje dolaze u vreme Nušićijade – rekao je Mitrović.

Posetioci festivala moći će da pogledaju predstave, između ostalih – “Ožalošćena familija”, “Čorba od kanarinca”, “Veliki talas”…

U muzičkom delu programa nastupiće Dejan Petrović i Big Bend, Marija Šerifović, Željko Samardžić, “Orthodox Celts”, kao i broji drugi izvođači.

Za vreme ove trodnevne manifestacije u gradić na Moravici dođe na hiljade ljudi.

Od aprila ne možete naći prazan smeštaj za Nušićijadu. Ljudi to rezervišu mnogo pre, jer znaju da iako program u to vreme još nije izašao, da će biti dobar. Na taj način nas obavezuju da napravimo još kvalitetniji program. Svake godine moramo podići po jednu lestvicu više, a ostati na nivou na kom je Nušićijada. Trudimo se da ne prerastemo u neki kič i šund i nije lako ostati na tom kursu – naveo je Mitrović.

Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića i ove godine je glumac Milan Milosavljević, koji će na svečanom otvaranju desete, jubilarne Nušićijade preuzeti ključeva grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši.

Izvor: MNA

Prethodni članakEU pivopije: Ako mora uvozno, prvo meksičko, pa iz Srbije
Sledeći članakAmerički plejmejker novi košarkaš Borca!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here