Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

2
738
Branko Stefanović; foto: Media centar Beograd

Firma „Junajted BG“ koja je u vlasništvu Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, dobila je ove godine dozvolu da se bavi proizvodnjom oružja, otkriva Nedeljnik u novom broju.

Stefanovićev otac je do sada u srpskoj javnosti uglavnom figurirao kao trgovac oružjem, dok sa proizvodnjom naoružanja i vojne opreme nije imao nikakve veze. Sada se okolnosti menjaju, navodi Nedeljnik.

Dozvolu firmi „Junajted BG“ izdalo je Ministarstvo odbrane 9. aprila ove godine sa rokom važenja od godinu dana. Tako se Junajted BG sada nalazi u Registru proizvođača naoružanja i vojne opreme Ministarstva odbrane pod brojem 47, od ukupno 50 firmi koje imaju dozvolu da se bave proizvodnjom oružja. Ovaj registar objavljen je na sajtu Ministarstva odbrane.

Nije poznato koje oružje tačno proizvodi firma Branka Stefanovića, kao što nije ni poznato da li je Junajted BG ispunio sve kriterijume koje propisuje Ministarstvo odbrane u postupku izdavanja dozvola za proizvodnju oružja.

Na osnovu toga što je izdata dozvola za proizvodnju oružja, Branko Stefanović i svi zaposleni u njegovoj privatnoj firmi dobili su pravo na pristup podacima označenim kao „Poverljivo“ odlukom Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, čiji sekretar je upravo Nebojša Stefanović, piše između ostalog Nedeljnik u novom broju.

Izvor: Nedeljnik

Prethodni članakSud u Strazburu presudio u korist 12 bivših radnika Fabrike reznog alata, Srbija mora da im plati po 2.000 evra
Sledeći članakProsečna plata u Čačku za mesec dana porasla za 1.179 dinara

2 KOMENTARA

 1. ŠTA DA KAŽEM!?
  Neverovatna bruka i za sina i za oca.
  Ova Srbija je i izdata i opljačkana i prodata i niko ništa. Pitam i oca a posebno sina zašto se ovi srbožderi ne kažnjavaju???
  To je bitno za Srbiju. Ponavljam kad’ će kriminal da se kažnjava u Srbiji? Mislim na kriminil ove vlasti…
  Pitao sam nešto…
  P.Sajdzo 2019

 2. Dobio ćale u penziji ,dozvolu od Rasima Ljajića i od sina.
  Pa ide po poverljive informacije u sekretarijat za Nacionalnu bezbednost čiji je šef njegov sin !?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here