Otvoren konkurs za medicinske sestre i tehničare koji bi da rade u Nemačkoj, plata preko 2.000 evra

0
2100
Foto: Olivija Houp

Poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje u Nemačkoj medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera iz Srbije otvoren je danas. Rok za slanje prijava je 4. oktobar.

Konkurs je objavio projekat Triple Win, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Svi zainteresovani za posao u Nemačkoj mogu da podnesu prijave preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj koji su u obavezi da potpisivanjem ugovora o radu garantuju da će radnici iz Srbije imati iste uslove kao i ostali zaposleni u toj zemlji.

U saopštenju je navedeno da je od početka godine povećan iznos minimalne zarade u Nemačkoj koja pre nostrifikacije diplome iznosi 2.000 evra bruto, a posle nostrifikacije 2.400 evra. Poslodavci koji imaju ugovor sa Triple Win projektom ne smeju da ponude potencijalnim zaposlenima manju zaradu od tog iznosa.

Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove snose nemački poslodavci, te je proces posredovanja na apsolutno legalnom, profesionalnom i društveno odgovornom nivou. Prijavljivanje za učešće na projektu je isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je, pored evidentiranja svih prijava, takođe zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije – naveli su u Triple Win projektu.

Izvor: Beta

Prethodni članakVozač kamiona skoro dva meseca na ukrajinsko-ruskoj granici zbog jabuka čačanskog hladnjačara
Sledeći članak“Ulica zanatskog srca“ u Atomskoj banji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here