Otvoren savremeni računarski centar u Visokoj školi tehničkih strukovnih studija

0
258
Foto: RINA

ČAČAK – Na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija (VŠTSS) u Čačku danas je otvoren računarski centar koji je opremljen računarskom opremom i savremenim 3D štampačem.

Na taj način studentima su obezbeđeni najbolji mogući uslovi za rad, kao i postizanje najboljih rezultata u različitim oblastima informacionih tehnologija.

Profesor mašinske grupe predmeta Anđelija Mitrović, izjavila je da je centar opremljen sa 20 novih računara i savremenim 3D štampačem holandske firme Feliks.

Prema njenim rečima, škola je izdvojila novčana sredstava u iznosu od četiri miliona dinara za nabavku opreme.

Škola ima zvanični status autorizovanog Majkrosoft lrning partnera, što znači da se u ovom računarskom centru može vršiti obuka za specijalizovane programe prema Majkrosoftovom nastavnom programu. Sudenti kada završe obuku mogu polagati u testing centru i dobiti odgovarajući diplomu. Takav centar bi uskoro trebalo da bude otvoren – naglasila je Mitrović.

Direktor VŠTSS Dragan Brajović rekao je da je škola u svom planu rada zacrtala da oprema sve laboratorije u cilju što boljeg obrazovanja studenata i budućih inženjera strukovnih studija.

Ovo je jedna u nizu laboratorija koje smo otvorili u poslednjih godinu i po dana. Do sada smo uložili više od 20 miliona dinara u laboratorije. Delom nam je pomogao grad, a najvećim delom smo sami izdvojili sredsdtva. To je potvrda da imamo svesne profesore koji žele da se odreknu dela svojih primanja, a da studenti imaju što bolje uslove – istakao je Bradović.

Smatra da će investitori prepoznati jednu dobru bazu za dovođenje novih investicija.

Strukovni inženjeri koji se ovde obrazuju će biti konkurentni na tržištu i moći će da odgovore svim zahtevima investitora koji će dolaziti – zaključio je Brajović.

Izvor: MNA

Prethodni članakPonovo promena režima saobraćaja zbog izgradnje Ulice 10
Sledeći članakBorac ne odustaje od plej-ofa Superlige, Zlatibor nova žrtva čete iz Čačka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here