Otvorena rekonstruisana fiskulturna sala škole u Gornjoj Gorevnici

3
742

ČAČAK – U Osnovnoj školi “Stepa Stepanović“ u Gornjoj Gorevnici u sredu je svečano otvorena rekonstruisana fiskulturna sala.

Sala se nalazi u prizemlju školske zgrade, dok se na spratu nalazi i prostorija za predškolce, koja je takođe rekonstruisana. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 23 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradske kase.

Ova fiskulturna sala građena je 1980. godine, zahvaljujući Živadinu Krdžiću iz Gornje Gorevnice, na čiju inicijativu je izgrađena i tada je bila je druga u opštini Čačak. Nakon 43 godine doživljava napokon ozbiljnu rekonstrukciju, od krova do temelja, koja će na značajan način pomoći učenicima da se kvalitetnije bave sportom u okviru redovnih nastavnih aktivnosti. Takođe je bitno da smo na spratu rekonstruisali i prostor za 16 predškolaca, što je velika stvar za sve mališane koji ovde provode vreme – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je prisustvovao otvaranju.

On je istakao da lokalna samopurava ima u planu da naredne godine budu rekonstruisani sportski tereni u školi, deo ograde u dvorištu, kao i da je završen projekat kojim se jedan deo objekta školske trpezarije privodi nameni za boravak jaslene grupe.

U okviru fiskulturne sale nalaze se dva toaleta, dve svlačionice i kancelarija za nastavnike.

Osnovnu školu “Stepa Stepanović“ pohađaju 143 učenika, u matičnim i isturenim odeljenjima. Direktorka Lela Dačić zahvalila je lokalnom rukovodstvu na značajnoj investiciji, kao i novoj sporstoj opremi za nastavu fizičkog vaspitanja. Učenici škole, priredili su priredbu u novootvorenoj fiskulturnoj sali.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Kulturnom centru večeras godišnji koncert orkestra “Stari grad“ i njihovih gostiju
Sledeći članakDirektorka RFZO: Čačanska bolnica do kraja godine dobija magnetnu rezonancu

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here