Ovako će izgledati “fijat grande panda“ proizveden u Kragujevcu

3
3289

Stelantis je pre zvaničnog predstavljanja novog modela “pande“ pod imenom “fijat grande panda“ koje je zakazano za 11. jul u Torinu, prikazao fotografije novog kragujevačkog “medvedića“. Juče je “grande panda“ već viđena na italijanskim ulicama jer je u Torinu sniman spot za ovaj novi automobil proizveden u Kragujevcu.

“Grande panda“ je inspirisana slavnom “pandom“ iz osamdesetih godina koju je nacrtao Đorđo Đugaro ali je sada ponovo rođena kao “smart kar“ u “Stelantisovoj“ fabrici u Kragujevcu. Dizajn je izašao iz Mirafjorija.

Ovaj novi model napravljen je u dve verzije – električnoj ali i hibridnoj i iz Kragujevca će stići prvo u Evropu, zatim na Bliski Istok i u Afriku i spada u automobile B segmenta ispod četiri metra dužine a prva je u nizu modela nove porodice koja će svake godine lansirati novi model, sve do 2027.

Inovativni projekat podrazumeva realizaciju automobila preko globalne Multienergy Smart Car Platform. Biće dostupna u svim regionima sveta i omogućiće kompaniji da napravi različite automobile koji će moći da odgovore različitim zahtevima klijenata.

Olivije Fransoa, izvršni direktor “Fijata“ i međunarodni šef marketinga “Stelantisa“ smatra da je ovo najbolji način proslave 125 godina postojanja “Fijata“ te da se ovom novom “grande pandom“ ispisuju nove stranice istorije.

  • Nacrtana je i dizajnirana u Torinu i prikazuje sve one osnovne vrednosti originalne pande. Naš cilj je da učvrstimo prisustvo ovog brenda u svetu i zahvaljujući “grande pandi“, koja je idealna za porodice ali i za urbanu mobilnost u svakoj zemlji, mi sa ponosom možemo da kažemo da je ovo pravi fijat.

Ovo je prva panda ikada proizvedena van Italije, tačnije u Srbiji u istoj fabrici u kojoj se pre proizvodio “fijat 500L“. I mada su italijani nezadovoljni činjenicom da se “Fijat“ ne proizvodi u Mirafjoriju u Torinu koji očajnički čeka da se ta fabrika napokon pokrene, “Stelantis“ je izjavio da je Srbija izabrana još pre nekoliko meseci i da je to deo njihovih investicija u inostranstvu.

Još nema informacija o ceni nove “pande“, kao ni fotografija unutrašnjosti vozila, a novi detalji će se najverovatnije znati 11. jula u Torinu kada će “grande panda“ biti predstavljena povodom 125 godina postojanja “Fijata“.

Izvor: RTS

Prethodni članakPlanska isključenja struje za sredu, 19. jun
Sledeći članakPerspektivni centar prešao iz Borca u Čačak 94

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here