Ovako je pre 70 godina izgledala zelena oaza u Velikoj koloniji

3
672

ČAČAK – Na veoma posećenoj i čitanoj Fejsbuk stranici Istorija Čačka objavljena je fotografija na kojoj se vide detalji koji pokazuju kako je 1952. godine izgledao deo Radničke ili takozvane Velike kolonije.

Foto: Fejsbuk stranica Istorija Čačka

Fotografija je objavljena u svetlu najnovijih najava da će se u ovom naselju, na uređenoj zelenoj površini, graditi stambena zgrada sa pet spratova. Ovo uređeno parče zelenila sa pešačkim stazama, klupama i mobilijarom za dečju igru potpuno je neprepoznatljivo iz današnje vizure.

Ruše “park“ u naselju Kolonija. Da li se sugrađani sećaju kako je nekada izgledao park u Koloniji? Rušenje se već jednom desilo. Garaže (stanari), nove zgrade, pa rušenje garaža i novo planiranje “zidanja“ zgrada – navodi se u propratnom tekstu na stranici koju uređuju čačanski istoričari, supružnici Goran i Danijela Davidović.

Foto: Fejsbuk stranica Istorija Čačka

Na stranici je objavelja i fotografija iz vazduha koja datira iz osamdesetih godina prošlog veka. Sporna lokacija na kojoj se planira gradnja nalazi se na fotografiji skroz desno, a najuočljivija je po tome što se na toj parceli vidi najviše drveća i zelenila.

Izvor: Morava info

Prethodni članakLončar traži pooštravanje kazni za napad na medicinsko osoblje
Sledeći članakBorac sa pola gasa do pobede u Zemunu

3 KOMENTARA

  1. Marko moj Milane dok ,,neko“ nije planirao zgradu da gradi u parku nisi ni znao gde je park, a kamoli ko se igra u njemu. Znamo mi dobro zasto ti ovo pises. Da li je pametno nekome uskratiti zdravo detinjstvo da bi ,,necija“ deca imala par stanova vise? Mozda ce na ovozemaljskom sudu sve i da prodje, ali sva je sreca ima i nesto vise svetije i pravednije a tamo…! Ja bih stavio prst na celo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Park je sada leglo narkomana koji se skupljaju u maloj kucici u centru parka,najcesci posetioci parka su psi koji vrse nuzdu u pesku tobogana I po celom parku!Svratite da se licno uverite.U parku se izgra 5_6 dece kontinualno kroz godinu.Uredjenje je neophodno kao I osvetljene,nadam se da ce izgradnjom zgrade doci do toga….

    • Izgradnjom zgrade, imenjače, neće doći do uređenja parka, nego će doći do uništenja parka. To što je park zapušten ne znači da ga treba uništiti investitorskim urbanizmom, već ga treba urediti.

      Uostalom, te priče o „stecištu narkomana, zmija i pacova“ smo slušali kada su gradili Beograd na vodi. Na kraju će ispasti da treba da zahvalim nekome što je odlučio da napuni džepove prodajom stanova. Kao da privatnom gradnjom radi za javni interes.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here