Ove nedelje 153 učenika iz Čačka prvi put dobrovoljno dalo krv

1
258

ČAČAK – U sedmici dobrovoljnog davanja krvi, od 14. do 18. marta u Čačku su prikupljene 233 jedinice krvi. U organizaciji Crvenog krsta Čačak, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac, pored redovne akcije koja se realizuje svakog utorka u Domu kulture gde je prikupljeno 75 jedinica krvi, u akciji su učestvovale četiri čačanske srednje škole iz kojih su se 153 učenika prvi put upisala kao dobrovoljni davaoci.

U Tehničkoj školi prikupljeno je 55 jedinica krvi, u Medicinskoj 43, Prehrambeno-ugostiteljskoj 24, dok je u Mašinsko-saobraćajnoj školi krv dobrovoljno dalo 36 učenika.

Od ukupnog broja ovonedeljnih davalaca skoro trećina (71) su žene, među kojima su bile najbrojnije učenice Medicinske škole, gde je 36 devojaka darivalo dragocenu tečnost.

Crveni krst Čačak zahvaljuje svim dobrovoljnim davaocima krvi sa posebnom zahvalnošću prema mladima koji razvijaju i neguju humane vrednosti. Prema podacima Crvenog krsta grad Čačak je jedan od vodećih gradova u Srbiji po broju prikupljenih jedinica krvi na godišnjem nivou u odnosu na broj stanovnika – navodi se iz čačanskog Crvenog krsta.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u čačanskoj Gimnaziji planirana je za 30. mart, a za učenike Ekonomske škole 4. aprila.

Izvor: Morava info, Crveni krst Čačak

Prethodni članakČačak 94 na +22 u Surdulici, Pantić ponovo maestralan
Sledeći članakKadeti Borca dominantni protiv Dinamika

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here