Patrijarh obišao radove na gradnji crkve brvnare u svom rodnom selu (FOTO)

4
706

ČAČAK – Patrijarh srpski Irinej i gradonačelnik Čačka Milun Todorović obišli su radove na izgradnji crkve u Vidovi kod Čačka, rodnom selu poglavara SPC.

Očekuje se da će izgradnja bogomolje biti okončana krajem 2019. godine, kada bi trebalo da otpočnu radovi na gradnji temelja konaka i zvonika. Po želji Njegove svetosti crkva je zamišljena kao brvnara.

Hram se nalazi na atraktivnoj lokaciji odakle se pruža pogled na panoramu Čačka. Zbog značaja objekta i činjenice da će se nalaziti u rodnom selu patrijarha Irineja, kao i krajolika u kom se nalazi, očekuje se da će crkva privući veliki broj posetilaca.

Grad Čačak uz podršku Vlade Republike Srbije, preduzeća Putevi Srbije i Elektroprivrede Srbije podržali su izgradnju ovog objekta kroz infrastrukturno opremanje lokacije, a po završetku svih radova planirano je i asfaltiranje prilaznih saobraćajnica sa izgradnjom parkinga za posetioce.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSvirka u “Velvetu“ na Dan zaljubljenih
Sledeći članakDveri: “Omladinac“ Radojević nije odgovorio ni na jedno pitanje

4 KOMENTARA

  1. Crkvi uvesti porez, da ne lecimo decu SMS-ovima, humanitarnim akcijama i slicno
    Dok se oni bahate u preskupim automobilima, prave kolekcije nekretnina u zemlji i inostranstvu, ovamo glume ludilo i sve su fini i smerni, a znamo cime se sve bave i na sta su sve spremni
    A upravo sve u suprotnosti sa svim crkvenim kanonima, filozofijom religije
    Za pocetak neka se pridrzavaju 10 Bozjih zapovesti…

  2. Ovno sto radi onaj polusveshtenik nenad Ilic to je ludilo koje nas je snashlo, a kukako je na Slobu sad je fazonu kretenizma,…zbrisao napolju….svi u cerkvi cute a narod rihtaju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here