Penzioner koji je pucao u advokata: Bio sam besan, ljut i izveden iz takta

0
1189
Foto: RINA/Ivan Nikolić

ČAČAK – Milan Jovanović (68), penzioner koji je prošle nedelje pucao u advokata Petra Đurovića (69), tereti se da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, kao i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Njemu je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke i okolnosti da je za krivično delo za koje se tereti zaprećena kazna zatvora u trajanju od deset godina.

Kako Morava info saznaje, Jovanović je na saslušanju, u prisustvu svog pravnog zastupnika, izjavio da je u Đurovića pucao u afektu. On je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, navodeći da je bio “izveden iz takta“ ponašanjem advokata zbog sporova u kojima ga je ovaj zastupao.

Većinu tih sporova je izgubio, zbog čega je Jovanović bio u obavezu da plati preko tri miliona dinara za troškove sudskog postupka. To je, kako je naveo, kod njega izazvalo osećaj besa, ljutnje i nezadovoljstva, zbog čega je u ponedeljak 28. januara ispalio metak u advokata i ranio ga u stomak. Na sreću, Đurović je ovaj napad preživeo.

Kako Morava info saznaje, Jovanović je u nedeljama i danima koji su prethodili pucnjavi upućivao pretnje advokatu Đuroviću, ali i njegovoj supruzi.

Punomoćnik Jovanovića tražio je da se njegovom klijentu odredi pritvor u kučnim uslovima sa elektronskim nadzorom, pre svega zbog zdravstvenog stanja okrivljenog.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSergej Trifunović govori na petom protestu u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakŠvedska podrška Srbiji u ovoj godini – 11,7 miliona evra

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here