Peto Međunarodno bijenale grafije u Čačku

0
168

ČAČAK – U subotu, 3. septembra, u Domu kulture u Čačku u 19 SATI biće svečano otvoreno 5. Međunarodno bijenale grafike. Tom prilikom biće uručene i nagrade autorima, a publici će se obratiti ambasador Meksika u Srbiji, član ovodogišnjeg žirija Miloš Đorđević i umetnički direktor festivala Dragan Dobrosavljević.

Tročlani žiri ovogodišnjeg Bijenala činili su: predsednik Božidar Zrinski iz Slovenije, Nataša Janković i Miloš Đorđević iz Beograda. Žiri je dodelio Gran-pri Bijenala Nini Krajs, umetnici iz Brazila a tri ravnopravne pohvale dodeljene su Zoranu Mišeu iz Bugarske, Milanu Krajnoviću iz BiH i Džonatanu Mekfadenu, autoru iz SAD.

Centralnu izložbu Bijenala, na kojoj će biti prikazano preko 200 dela umetnika iz raznih zemalja, meksičku selekciju grafika 24 autora, kao i samostalnu izložbu Viktora Manuela Ernandesa Kastilja, dobitnika Gran-prija četvrtog Bijenala, publika će moći da pogleda u galerijskom prostoru Doma kulture.

Izložbu “Savremena slovenačka grafika Moderno-Sveže“, selektora Brede Škranjec i međunarodni projekat “Memento mori“ selektora Marije Sibinović, publika će moći da vidi u galeriji Narodnog muzeja u Čačku.

Ovogodišnje Bijenale je najkompleksnije, sa najviše sadržaja do sada koji će moći da se vidi na više lokacija u gradu u periodu od 3. do 26. septembra. Pozivamo sve zainteresovane da posete Bijenale i da uživaju u najaktuelnijoj grafičkoj produkciji iz sveta. Očekujemo vas – navode organizatori.

Izvor: Morava info

Prethodni članakManu Čao ponovo u Beogradu
Sledeći članakRezultati i tabele Zapadno-moravske zone i Moravičke okružne lige

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here