Pijani Čačanin osuđen na kaznu od 120.000 dinara, jer je provalio u policijsku stanicu i ukrao lisice

0
1090

ČAČAK – Čačanin M. S. (30), meštanin Trnave kod Čačka osuđen je na kaznu od 120.000 dinara, pošto je pijan odvalio vrata na policijskoj stanici u Slatini i iz nje uzeo lisice za vezivanje.

Optužni predlog OJT u Čačku teretio je orkviljenog za dva krivična dela – uništenje i oštećenje tuđe stvari i oduzimanje tuđe stvari, pa je zbog svakog kažnjen sa po 60.000 dinara, a presudu je izrekao Osnovni sud u Čačku.

Sud je utvrdio da je okrivljeni 3. decembra prošle godine u 3.30 sati, pošto je izgubio kontrolu nad svojim autom i udario u stub i kontejner pored puta, došao do prostorija Policijskog odeljenja u Slatini i nogom udario u jednokrilna vrata usled čega je pukla brava. Ušao je u stanicu u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga i odatle je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Okrivljeni je pred sudom ispričao kako je, pre udesa, na jednom veselju u kafani popio četiri manja bokalčića rakije i četiri mala piva, a nakon toga je seo u auto i sleteo s puta. Posle udara on je ostao u kolima dva sata u nesvesti oblivljen krvlju. Kad se osvestio počeo je da doziva pomoć, ali dvoja kola nisu htela da mu stanu, te je primetio parkiran policijski automobil, lupao je u staklo ali nije dobio odgovor. Tada je ugledao da u prostorijama stanice u Slatini gori svetlo, jedva se uspeo uz stepenice, ali tu nije bilo nikoga da mu otvori, pa je nogom udario u drvena vrata koja su bila slaba i odmah su se otvorila. Tu je, dodaje, protrljao oči kako bi sklonio krv koja mu se slepila, spazio na stolu telefon, odmah pozvao hitnu pomoć, a zatim i policiju i objasnio šta se dogodilo. Tvrdi da mu dežurni policajac u Čačku nije verovao pa je pozvao na isti broj stanicu u Slatini kako bi se uverio da on zove iz te stanice. Tada mu se okrivljeni javio, predstavio se, i ponovo tražio pomoć.

Nije mogao da objasni zbog čega su kod njega pronađeni nož i policijske lisice, koji su mu oduzeti posle dolaska policije na odeljenje Urgentne medicine opšte Bolnice u Čačku, gde je bio dovezen tog jutra iz Slatine.

Izvor: Večernje novoosti, V. Ilić

Prethodni članakŠćekić nije zadovoljio, propali pregovori sa iskusnim centrom iz ABA lige
Sledeći članakProjekcija filma “Zaboravljeno vreme“: Putovanje sa Pecom Popovićem kroz godine kada je rokenrol bio važan

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here