Pionirima Borca nije dozvoljeno da uđu na Kosovo i odigraju utakmicu sa vršnjacima iz Trepče

6
296

ČAČAK – Pionirima i stručnom štabu KK Borac nije dozvoljeno da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju prvenstvenu utakmicu sa Trepčom iz Kosovske Mitrovice.

Mlade košarkaše kosovska policija vratila je sa graničnog prelaza Jarinje, uz obrazloženje da srpskim timovima nije dozvoljeno da igraju utakmice na teritoriji Kosova.

Krenuli da odigramo utakmicu sa Trepčom, nadajući se da ćemo preći granični prelaz, iako smo znali da nekim ekipama nije dozvoljeno. Kada smo stigli pripadnik kosovske policije objasnio nam je da sportske ekipe ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, pa tako ni mi. Rekli da će poslati mejl nadležnom ministarstvu da eventualno dobuju odobrenje da nas puste, ali su nam nakon 45 minuta saopštili da moramo da se vratimo – rekao je za Morava info trener Borčevih pionira Miloš Pejanović.

Pejanović je rekao da su deca bila razočarana, jer su želela da odmere snage sa vršnjacima kojima su ovakve utakmice prilika da makar nakratko zaborave na život u svojevrsnoj izloaciji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUčenici i profesori Ekonomske škole organizuju humanitarni turnir u basketu za pomoć Mini
Sledeći članakNove pretnje smrću Bošku Obradoviću

6 KOMENTARA

  1. Deca nisu imali uredne pasoshe za prelaz granice. Djeca su mislili da su krenuli za rusiju.
    KK borac ako hoce da se takmici neka poshalje prvu ekipu petorku. vucic seselj dacic drecun vulin rezervama obradovic nikolic djuric sa trenerom tata brnabicka pa neka udju da igraju utakmicu sa tkzv njihovim trepcom

    • Zašto, jel deca s Kosova ne treba da igraju košarku, da se bave sportom, da se takmiče sa vršnjacima? Sram vas bilo na ovakvim komentarima!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here