Počela distribucija 1.500 paketa socijalno najugroženijim Čačanima

9
824

ČAČAK – U Čačku je danas počela distribucija 1.500 paketa pomoći za najugroženije građane, koje su obezbedili Grad Čačak i privrednici.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Volonteri iz 11 centara tokom jutra su preuzeli pakete iz fiskulturne sale ustanove “Zračak“, a zatim krenuli sa podelom građanima.

Pakete pomoći dobiće oko 1.200 osoba sa spisaka Centra za socijalni rad, zatim hraniteljske porodice, kao i oko 100 najugroženijih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

U paketima se nalaze prehrambeni proizvodi, kao i sredstva za ličnu higijenu.

Slađana Glišović iz Ljibića zahvalila se svima na pomoći i ističe da je paket mnogo sadržajniji nego do sada.

Primam socijalnu pomoć od 12.000 dinara, kao i dečiji dodatak od 4.000. Ne žalim se, imamo osnovno, nadamo se da će biti bolje barem za decu, za nas manje više – rekla je Glišović.

Milan Rajčević često je u nadnici, ali zbog policijskog časa nije u mogućnosti da radi mnogo kako bi zaradio dovoljno novca.

Kosim kako bih dopunio kućni budžet. Ovaj paket mnogo znači, hvala svima – istako je Rejčević.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Volonteri sa Ljubić keja tokom dana počeli su distribuciju paketa pomoći.

Tokom dana podelili su oko 50 paketa, a istim tempom nastavljamo narednih dana kako bi pomoć dobili svi najugroženiji građani – rekla je volonter Ana Biočanin.

Izvor: MNA

Prethodni članakŠahovski klub Borac oprostio se od Zorana Ivanovića: Izgubio si poslednju partiju protiv nevidljivog protivnika
Sledeći članakSedam novih žrtava koronavirusa, još 292 novozaraženih

9 KOMENTARA

  1. Htela sam da pitam kako mogu da proverim da li sam na spisku za pakete ja i suprug smo na zavodu i imamo troje dece jedina primanja su nam deciji dodatak i sto smo ranije radili u nadnici sada toga nema …hvala unapred Mira

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here