Počelo čišćenje kanala od Sajmišta do Ljubić keja

2
366

ČAČAK – Pripadnici Civilne zaštite počeli su danas na čišćenju kanala za navodnjavanje od Mesne zajednice Sajmište pa uzvodno prema Ljubić keju.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević, izjavio je agenciji MNA da se čišćenje kanala izvodi mašinskim i da radovi ne podrazumevaja samo seča rastinja već kopletno uklanjanje svih naslaga.

Potrudićemo se da i nelegalno priključene kanalizacione cevi uklonimo, a biće uključene i inspekcijske službe. Mislim da će stanovnici tog dela grada koji su pretrpeli veliku štetu 2014. bar u neko dogledno vreme biti spokojni dok se ne nađe možda neko trajnije rešenje, imajući u vidu da se govorilo o zacevljenju tog dela kanala – objašnjava Zečević.

Prema njegovim rečima, kanal nije u zavidnom stanju, jer je godina bio zapušten.

Podseća da je Grad je 2016. godine počeo sa sečom rastinja koje je probijalo ploče na kanalu, dodajući da su oštećenja najvidiljivija nizvodno od mesne zajednice Sajmište.

Trudićemo se koliko budemo mogli za neko trajnije rešenje na regulaciji kanala, imajući u vidu da se radi o velikom poduhvatu i da Grad ne može sam izneti taj projekat. Moja želja je da kanal bude u funkciji, jer on nema ulogu da samo navodnjava već služi i za odbranu od poplava – istakao je Zečević.

Zečević očekuje da će budžetom za narednu godinu biti opredeljeno više novca za uređenje vodotokova drugog reda, podsetivši da je tokom 2019. dosta toga urađeno, kao i da je to doprinelo manjim štetama usled poplava ovog leta.

Izvor: MNA

Prethodni članakBlizak odnos roditelja i dece najsigurniji način zaštite (4)
Sledeći članakPoznato ko će nastupiti na Gradskom trgu za doček srpske Nove godine

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here