Počinje manifestacija “Horska sretanja II“

0
288

ČAČAK – U organizaciji udruženja “Irmos“, u periodu od 18. do 24. jula, održaće se manifestacija “Horska sretanja II“.

Čačak i Ovčar Banja će ugostiti veliki broj crkvenih horskih pevača iz cele zemlje, koji će se nakon svakodnevnih proba sa dirigentom Danielom Ivanović iz Beograda, zainteresovanim posetiocima predstaviti programom na završnom koncertu. U istom periodu, dirigent Ana Ivanović iz Beograda će spremati program sa decom polaznicima manifestacije, koja će takođe nastupiti na završnom koncertu.

U okviru manifestacije planirana su dva predavanja koja su otvorena za javnost. U utorak, 19. jula sa početkom u 20 časova u Dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, prof. dr Bogdan Đaković iz Novog Sada će govoriti na temu “Srpsko-ruske veze u pravoslavnoj crkvenoj muzici“.

U sredu, 20. jula u 20 časova, u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, istoričar dr Miloš Timotijević će održati predavanje pod naslovom “Vladika Nikolaj Velimirović i žensko monaštvo u čačanskom kraju“.

Završni koncert “Radost sretanja“ hora odraslih i dečijeg hora će se održati u nedelju, 24. jula, u 20 časova u Velikoj sali Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis“ u Čačku.

Programi u okviru manifestacije “Horska sretanja II“ održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Čačka.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku manje novozaraženih nego juče
Sledeći članakSlužbeni cirkus oko privatne posete: Zašto Aleksandar Vučić nije mogao da skokne do Jasenovca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here