Počinje rekonstrukcija kanala Parmenac – Katrga, investicija vredna 5,7 miliona evra

5
1380
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je Čačak jedan od 17 gradova i opština u Srbiji, gde će biti rekonstruisani kanali za navodnjavanje.

Vučić je na konferenciji za medije rekao da će 11 projekata biti realizovano u Vojvodini, a ostali u centralnoj Srbiji.

Kanal za navodnjavanje od Parmenca do Katrge, u dužini od 24 kilometra, izgrađen je šezdesetih godina prošlog veka, ali godinama nije u funkciji.

Prvom fazom projekta predviđena je rekonstrukcija kanala u dužini od oko pet kilometara, i to između brane “Parmenac” i grada Čačka, kao i izgradnja nove distributivne mreže za navodnjavanje na području Prijevora i Trbušana, koja obuhvata poljoprivrednu površinu od oko 380 hektara.

Ukupna vrednost investicije je oko 5,7 miliona evra, a prema najavama nadležnih početak radova očekuje se do kraja avgusta.

Vučić je na rekao i da je u planu postavljanje bolje protivgradne zaštite na području koje pokriva Radarski centar Užice, ali da smatra da bi poljoprivrednici trebalo više da se okrenu ka osiguranju.

Izvor: MNA

Prethodni članakSmanjuje se broj kovid pacijenata u čačanskoj bolnici
Sledeći članakDr Luković: Epidemiološka situacija sve povoljnija, uskoro relaksacija bolničkih kapaciteta

5 KOMENTARA

  1. Sećam se kad je kadar Nove Srbije tadašnje firme Poljopromet ,Dragan Longrinov kao generalni i Raco Jelusic kao tehnički uzeli trimere ,kose ,vile obukli radno odelo i mazili cizme slikali se bila reportaža na svim gradskim TV .Pare potrošene firmu ugasili a od ciscenja nista.Mislim da se setimo ovih ranijih.

    • A ja samo pitam da li će Veljo Stanojević odgovarati što je grad uzeo sredstva od države da se uredi kanal, malo pokošeno a ostalo POTROŠENO!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here