Pokret za decu “Tri plus“: Da nam mladost ne gine na putevima

3
367

ČAČAK – Pokret za decu “Tri plus“ ogllasio se saopštenjem povodom sve većeg broja saobraćajnih nesreća u kojima stradaju mlade osobe.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret za decu “Tri plus“ poziva da svi zajedno sprečimo neseće koje nam se dešavaju na putevima Srbije u kojima najviše mladi stradaju.

Suočeni sa činjenicama da nas je u Srbiji svakog dana bilo 105 manje na osnovu prirodnog priraštaja i nagoveštajem da se u 2019. godini više beba rodilo za isti period nego u prošloj godini,ono što nam najmanje treba je crna statistika o gubitku života mladih u saobraćajnim nesrećama, što će ponovo dovesti do toga da nas je sve manje.

Podatak da je 63 osobe stradalo u saobraćajnim nesrećama u mesecu julu nam govore da Srbija ima žrtve kao da u nekim nesrećnim vremenima kada je bila zahvaćena ratnim strahotama.

Apelujemo na Ministarsvo unutrašnjih poslova da pojačaju kontrole u vremenu godišnjih odmora, a naročito isped ugostiteljskih objekata gde mladi izlaze u letnjem periodu.

Pokret za decu “Tri plus“ poziva i roditelje da svojoj deci objasne koju odgovornost imaju prema svom životu, ali i životu drugih, a svi zajedno prema Srbiji jer će nestati ukoliko se ovakav trend uzaludnog gubljenja života nastavi.

Niko nas ne može sačuvati ako mi ne sačuvamo sami sebe.

Pokret za decu “Tri plus“

Prethodni članakNa novom autoputu Čačak – Obrenovac dve glavne naplatne stanice, evo koliko će koštati putarina
Sledeći članakVeliki broj stranaca stigao u Guču

3 KOMENTARA

  1. Apel je potreban od svih organizacija, javnih ustanova, roditelja. Treba se oglasiti. Ne smemo ćutati na izgubljene živote dece. Dal ćeno svi zajedno pomoći, ne znam, al ćutati ne nožemo.
    Hvala vam!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here