Polaganje ispita za Kembridž sertifikate u jezičkoj školi “Blackbird“

0
585

ČAČAK – Tokom tri dana, od 26. do 28. avgusta, u jezičkoj školi “Blackbird“ održano je polaganje međunarodnih ispita univerziteta u Kembridžu. Više od 80 kandidata polagalo je testove za neki od prestižnih sertifikata najpoznatijeg međunarodnog sistema za govornike kojima engleski nije maternji jezik.

Profersor Ivana Grujović, koordinator za testiranje jezičke škole Blackbird kaže da se ovaj ispitni rok umnogome razlikovao od svih prethodnih, jer je polaganje organizovano u uslovima pandemije kovid-19.

Uprkos tome, odziv kandidata je izuzetno dobar i očekujemo veoma dobre rezultate. Kao školi sa tradicijom uspešne pripreme kandidata, posebno nam je važno što i ove godine imamo spremne kandidate i za neke od najzahtevnijih međunarodnih ispita kao što su C1 Advanced C2 Proficiency – rekla je Grujović.

Zvanične statistike pokazuju da broj kandidata koji se odlučuju da polažu prestižne Cambridge Assessment ispite raste, što nije iznenađujuće s obzirom na to da je ovaj sertikat visoko cenjen i priznat od strane preko 25.000 organizacija i obrazovnih ustanova širom sveta.

Excalibur Exam Centre kao ovlašćeni Cambridge ispitni centar već osmu godinu organizuje ove poznate ispite širom Srbije i od samog početka imamo zaista sjajnu saradnju sa Jezičkom školom Blackbird. U Čačku smo održali i veliki broj probnih ispita uz autentične materijale, kao i raznovrsne promotivne aktivnosti, u saradnji sa školom Blackbird. Ova 2020. godina je pred sve nas postavila puno izazova, no uz poštovanje svih propisanih mera zaštite mi se trudimo da i dalje dovodimo ove poznate ispite u Čačak i ostale gradove u Srbiji – istakla je Julkica Nadlački, direktor ispitnog centra Excalibur.

Direktor škole Ljubomir Vasojević naglasio je da je ovaj ispitni rok je poseban događaj u više od dvadeset godina postojanja škole.

Ovako dobar odziv naših polaznika na polaganju za Kembridžove sertifikate rezultat je uspešnog rada tokom čitave godine, i to naročito tokom prolećnih meseci kada smo nastavu realizovali u online režimu. Uz punu posvećenost nastavnika i podršku ispitnog centra Excalibur i Cambridge Assessment, uspeli smo da pripreme realizujemo prema planu i organizujemo ovo centralno polaganje kojim zaokružujemo prethodnu i otpočinjemo narednu školsku godinu, uz puno optimizma – naveo je Vasojević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU protekla 24 sata četiri prijema na kovid odeljenje i dva otpusta
Sledeći članakNe treba nam Vučićev i Dodikov praznik

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here