Poledica: FIFA iz svog fonda daje novac srpskim fudbalerima koji štrajkuju

6
424
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica poslao je u FIFA spisak od 45 bivših igrača Borca iz Čačka, Jagodine i Donjeg Srema koji bi trebalo da deo dugovanja dobiju iz posebnog Fonda koji je Svetska kuća fudbala formirala za fudbalere koji su u peirodu od 2015. do 2020. ostali bez plata iz raznih razloga.

FIFA je objavila da je do 15. juna stiglo 441 prijava iz celog sveta, a 89 odsto aplikacija je za igrače koji igraju u Evropi. Veliki broj prijava stigao je ovih dana i iz Srbije.

Mi smo poslali aplikacije samo za članove našeg sindikata, a to je broj od 45 bivših fudbalera Borca, Jagodine i Donjeg Srema koji imaju pravosnažne sudske presude. Postoje i brojni igrači ovih naših klubova koji nisu naši članovi pa će morati sami da apliciraju u FIFA za svoje predmete. Koliko imam uvid, samo Rumuni imaju više aplikacija iz Evrope od nas, nešto preko 80 fudbalera – otkriva Poledica za Direktno.

U ovom času, dok se ne formira Komisija koja će odrediti i kriterijume za raspodelu novca iz fonda koji ima pet miliona evra, Poledica ne želi da nagađa kojoj sumi mogu da se nadaju članovi „SPFN“.

Kriterijumi i sastav Komisije FIFA još nisu detaljno precizirani i u ovom času je nezahvalno predviđati po kom pravilniku će se raspodeliti novac. Ima tu i nekih nejasnoća vezanih za vremenske odrednice. Recimo, svi naši članovi za koje smo aplicirali su zvanične presude Arbitražnog suda dobili 2015. godine mada su kod nekih dugovi nastali i pre toga, 2013 i 2014. Ne znamo da li će ih Komisija uzeti u obzir.

FIFA i FIFpro su napravili ove fondove za pomoć fudbalerima i bitno je da će igrači biti delom obeštećeni.

Tek kad Komisija kompletira spisak, a verujem da će broj igrača biti i veći od sadašnjih 441, znaže koja se cifra potražuje. Fond je cementiran na pet miliona evra pa će se novac, verujem, procentualno raspodeliti svim igračima koji su aplicirali. Koliki će to biti procenat niko u ovom času ne može ni da predvidi – tvrdi predsednik SPFN.

Izvor: Direktno, Telegraf

Prethodni članakOtvorena sala za pomene i parastose “Paunović“ u Čačku
Sledeći članakČetiri poslodavca iz Čačka traže 12 radnika

6 KOMENTARA

  1. Oni trebaju da budu glavni promoteri Bojkota izbora i da vracaju sve ljude koji krenu na izbore, jer mogu da pokazu svojim primerom sta ce ih cekati ako SNS-u daju legimitet.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here