Policijska uprava Čačak: Rasvetljena serija teških krađa

3
1302
Foto: Ilustracija

ČAČAK – Stanje bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava Čačak, tokom meseca marta 2024. godine ocenjuje se kao zadovoljavajuće, jer je došlo do smanjenja broja izvršenih krivičnih dela, navedeno je u saopštenju čačanske policije.

Kako se navodi, u martu ove godine izvršeno je ukupno 105 krivičnih dela, dok je u istom mesecu prošle godine izvršeno 138, što predstavlja smanjenje za oko 23,91 odsto.

Od 40 krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem, policijski službenici Policijske uprave u Čačku rasvetlili su 23 krivična dela, odnosno oko 57,50 odsto.

Iz oblasti opšteg kriminala registrovano je 78 krivičnih dela, privrednog 20, visokotehnološkog i ekološkog kriminaliteta po četiri krivična dela. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata.

U ovom periodu nije bilo izvršenja teških krivičnih dela, posebno krivičnih dela koja bi izazvala pažnju javnosti.

  • Ovom prilikom ističemo da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku, rasvetlili seriju teških krađa, izvršenih na području grada Čačka i podneli krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 20, 21 i 17 godina, takođe policija je u okolini Čačka pronašla ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane sa 103 stabljike kanabisa, opremom za gajenje kanabisa u veštačkim uslovima, 600 grama marihuane, kao i 49 komada pištoljske municije. Tokom marta, od strane pripadnika Policijske uprave u Čačku realizovana je 21 zaplena opojnih droga, a broj krivičnih dela u vezi sa drogom manji je za 42,86 odsto u odnosu na isti period prošle godine – navodi se u saopštenju PU Čačak.

U oblasti sprečavanja porodičnog nasilja, u martu je izrečeno 63 hitne mere zaštite od nasilja u porodici, što je 17,1 odsto manje nego u martu prošle godine kada je izrečeno 76 mera, takođe nadležnim tužilaštvima podneto je pet krivičnih prijava za krivično delo nasilje u porodici, dok ih je u martu 2023. godine bilo sedam.

  • Stanje bezbednosti javnog red i mira na području Moravičkog okruga je stabilno o čemu govori podatak da tokom marta 2024. godine nije evidentiran nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu – zaključuje se u saopštenju PU Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŠta piše u predlozima za izbore koje je opozicija poslala Ani Brnabić
Sledeći članakNovi slučaj vršnjačkog nasilja u OŠ “Dr Dragiša Mišović“: Učenik danima druga udarao pesnicama u mošnice, obaveštena i policija

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here