Pomoć opštine za trojicu braće Milosavljević iz Dljina

0
629
Arhivski snimak; foto: MNA/Miloš Lukić

LUČANI – Trojici braće Milosavljević iz Dljina kod Lučana, koji su u junskim poplavama izgubili jedan broj domaćih životinja, lokalna samouprava je obezbedila donaciju u vidu stada ovca, a saniran je i puta do njihove kuće.

Vladimir, Velimir i Veljko tokom poplava koje su Lučane zadesile 23. juna izubili su 17 konja, 25 ovaca i nekoliko koza, dok su pokušavali da pređu sa ostrva na kome su često bili na slobodnoj ispaši do porodičnog imanja, saopšteno je iz opštine Lučani.

Lokalna samouprava uspela je da obezbedi 20 umatičenih ovaca, kako bi bar malo ublažila gubitak.

Takođe, u okviru donacija, Opština je obezbedila i 500 kubika materijala za nasipanje puta celom dužinom do njihove porodične kuće.

Predsednik Lučana Milivoje Dolović, izjavio je da je junska poplava nanela neprocenjivu štetu u čak 70 domaćinstava u celoj opštini, kao i u javnim ustanovama, na putevima, mostovima i poljoprivrednim usevima.

Pokrenuta su i brojna klizišta koja treba urgentno rešavati.

Srećom, nismo imali ljudskih žrtava. Najpre smo pristupili saniranju kuća, a onda i putne infrastrukture. Sad smo uspeli da sakupimo pomoć za porodicu Milosavljević u vidu 20 umatičenih ovaca i u materijalu za nasipanje pristupnog puta domaćinstvu. Stado ovaca će uz dobru brigu o njima i uz subvencionisana sredstva za podsticaj stočarstvu moći da pruži značajan dohodak ovoj porodici – rekao je Dolović.

Jedan od braće, Velimir Milosavljević zahvalio se loklanoj samoupravi što im je pritekla u pomoć.

U ovim teškim trenucima za celu porodicu, značajna je svaka pomoć. Uz donaciju ždrebice koju smo imali i stado ovaca ćemo moći da gajimo i možda razvijemo i ovu granu stočarstva u našoj porodci. Takođe nam je šut bio neophodan za puteve ka kući i ostalim parcelama koje koristimo, a što ćemo sa ovolikom količinom šuta moći da naspemo. Puno nam sve to znači – zaključio je Milosavljević.

Izvor: MNA

Prethodni članakSpoj savremenog i tradicionalnog u Atomsku Banju privlači hiljade ljudi iz celog sveta
Sledeći članakDr Luković: Žurke na teritoriji Milanovca prave nam veliki epidemiološki problem

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here