Ponoš: Neću se povući iz politike, ali neću ni u jednu od postojećih stranaka

0
283

Kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je za NIN da se neće povući sa političke scene, kao i da se neće učlaniti ni u jednu od postojećih stranaka.

Ponoš je, u prvom javnom istupu nakon izbora 3. aprila, izjavio da, nakon što je napustio Narodnu stranku, ne planira da se učlani ni u jednu od postojećih stranaka, pa ni u Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa.

Jedan od razloga što prethodnih dana nisam javno istupao je i taj `slon u sobi`, pitanje šta ću dalje. Sasvim sigurno znam šta neću. Iz Narodne stranke sam već izašao. Vidim da su već počela govorkanja da ću preći u Đilasov SSP. Neću preći ni u jednu od postojećih stranaka – izjavio je Ponoš.

Moje buduće bavljenje politikom će zavisiti od odgovora na tri pitanja: s kim, sa čim i u kojoj formi, pod uslovom da svi tom poslu pristupimo odgovorno. Trenutno na ta pitanja nemam odgovor – izjavio je Ponoš za NIN.

Oko 700.000 glasova, koliko je dobio na predsedničkim izborima posle samo četiri nedelje kampanje, za Ponoša su, ipak, dokaz nekih promena u Srbiji.

Sada čujem da neki (iz opozicije) kažu: dobro, ovo nam je bila pokazna vežba za budućnost, nešto smo naučili, a mislim se – ako si ti učio na tome da izneveriš očekivanja birača, to je nepristojno i nekorektno prema samim biračima. Na drugim mestima se uči, na izborima se bori – poručio je.

NIN će ceo intervju s Zdravkom Ponošem objaviti u narednom broju, 14. aprila.

Prethodni članakHoror u Atenici: Dvadesetjednogodišnjak ubio majku, oca i dedu
Sledeći članakVučić i Đilas verovatno u ponedeljak o izborima u Beogradu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here