Ponoš: Šteta zbog neuvođenja sankcija Rusiji već napravljena i ne može da se popravi

4
198

Predsednik pokreta Srbija-centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvesti sankcije Rusiji, jer je to u subotu saopštio u „obraćanju naciji“, i da je to i razlog zbog čega odlaže formiranje Vlade.

On se ne bavi ni srpskim ni ruskim interesima, nego samo opstankom na vlasti, a Rusiji još ne uvodi sankcije zato što njegovo glasačko telo to ne podržava – istakao je Ponoš u emisiji “Utisak nedelje“ na televiziji Nova S.

Kako je rekao Ponoš, Vučić je u subotu počeo sa ubeđivanjem glasačkog tela i te njegove, kaže, “nedeljne vikend-propovedi“ postaće uobičajene, što će se videti u budućem izveštavanju televizija i štampanih medija pod njegovom kontrolom.

Ponoš smatra i da je Vučićevo reagovanje zakasnelo, a da je šteta zbog neuvođenja sankcija Rusiji, makar i “po pitanju uvoza kavijara“, već napravljena i ne može da se popravi.

Naravno da treba da se uvede neki vid sankcija, ne mora kroz svih osam paketa – dodao je on.

Šteta je, dodao je Ponoš, napravljena i u Evropskom parlamentu, gde nije nevažno raspoloženje evroparlamentaraca prema Srbiji.

Ponoš smatra da se ovakvim ponašanjem vlasti Srbija sve više udaljava od Evropske unije, iako je to strateška prilika za državu i naciju da uhvati korak sa vremenom.

Komentarišući Vučićeve tvrdnje o snabdevanju Srbije energentima, Ponoš je ukazao da je predsednik Srbije rekao da se nafta od Rusije nabavlja 20 odsto jeftinije od tržišne cene, dok se gorivo na benzinskim pumpama prodaje po ceni kao da je iračka, a tu razliku, navodi Ponoš, neko uzima kao višak profita.

Ponoš je upozorio da rat u Ukrajini danas nije ono što je bio kada je počeo, jer je sada na rubu nuklearnog i diplomatija radi “iza scene“, a sve to tiče se i Srbije.

Izvor: FoNet

Prethodni članakDr Šuluburić: Na internom odeljenju najveći problem nedostatak lekara, ali počeli smo da se izvlačimo
Sledeći članakLučić: Zadovoljan sam igrom, izgubili smo od jedne od najboljih ekipa u KLS

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here