Ponoševa poruka Čačanima: Glasaj na brzinu, kajaćeš se natenane četiri godine

3
264

ČAČAK – Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da vlast u Srbiji „muči Vučićeva dilema“, odnosno nastojanje predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića da podigne odziv na „lažnim izborima“ zakazanim za 21. jun i da u parlament ubaci male stranke koje su na ivici cenzusa od tri odsto.

Te dve stvari se međusobno isključuju i zato će Vučić u izbornoj noći verovatno potruditi da ih našteluje – rekao je Ponoš na konferenciji za novinare u Čačku.

Ponoš je pozvao građane da 21. juna ne učestvuju u „izbornoj farsi“, jer će glasati za Vučića koga god da zaokruže na glasačkom listiću.

Glasaj na brzinu – kajaćeš se natenane naredne četiri godine. Neučestvovanje u farsi 21. juna skratiće vreme do učestvovanja na pravim izborima na godinu ili dve, jer će ti izbori biti nelegitimni, kao i vlast i institucije formirane na osnovu njih – rekao je Ponoš.

Ponoš je istakao da Narodna stranka nije ni razmatrala mogućnost da promeni odluku o bojkotu izbora, jer drži reč i to „nije stvar srednjeg veka niti životne dobi, nego stvar vaspitanja i dostojanstva“.

U politici vredi držati reč, a pogotovo nije primereno da nam to spočitavaju oni koji su bili ’beli listići’. Kada imate beli listić, onda na taj listić jednog dana možete da dopišete šta želite i da to potpišete ili ne potpišete, a kada držite reč, onda ste potpis stavili na nešto što ste definisali kada ste taj potpis stavili. To nas čini različitim – rekao je Ponoš.

Upitan o angažovanju Vojske Srbije kod centra za migrante u Šidu, Ponoš je odgovorio da je to potpuno policijski posao i da vojska nije obučena za održavanje javnog reda i mira.

Nekome ko zna da upotrebi samo čekić, svi problemi izgledaju kao ekser. Režim je angažovao jednu od najelitnijih elitnih vojnih jedinica da bi popravio u javnosti popravio sliku o sebi u svom glasačkom telu, koje dobro reaguje na vojsku. To je zloupotreba vojske – rekao je Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Prethodni članakPucnjava kod Dečjeg dispanzera, jedan muškarac ranjen
Sledeći članakNagli skok broja zaraženih u Srbiji, još jedna osoba preminula od posledica kovida-19

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here