Posle dve godine održan Sajam zapošljavanja, 40 kompanija traži više od 300 radnika

4
920

ČAČAK – Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je u Čačku Sajam zapošljavanja, na kojem je oko 40 domaćih i stranih preduzeća iskazalo potrebu za zapošljavanjem više od 300 radnika različitih profila.

U čačanskom Domu kulture, pored nemačkih kompanija koje imaju fabrike u Čačku i Kraljevu, Forverk“, “Viland“ i “Leoni“, svoju ponudu, pored ostalih, predstavili i kompanije “Unipromet“, “Stax technologies“, “Tetra Pak“, ali i mnoge druge firme iz Čačka i okruženja.

Sajam zapošljavanja održan je nakon dve godine pauze.

Prošle godine smo organizovali jedan virtuelni sajam zapošljavanja koji je imao efekte, ali ovo je za nas nešto što je provereno, kao najbolji format održavanja sajmova imajući u vidu da se ovde veliki broj poslodavaca i veliki broj nezaposlenih direktno susreću – rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

On je istakao da je u odnosu na prošlu godinu na evidenciji čačanske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje broj nezaposlenih smanjen za oko 10 odsto, dok taj procenat na nivou republike iznosi 6,5 procenata.

Prema rečima direktora filijale NSZZ u Čačku Saše Obradovića, najtraženiji su radnici za proizvodne delatnosti.

Mašinski sektor, građevinski sektor, svi inžinjeri iz ovoh oblasti – naveo je on.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naglasio je da je NSZZ samo u prošloj godini uložila 85 miliona dinara u mere aktivne politike zapošljavanja.

Pre šest godina imali smo oko 11.000 nezaposlenih na evidenciji NSZZ u Čačku, a danas ih je oko 4.700. Očekujem da ovaj sajam ponudi 350 novih radnih mesta – rekao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBrajović: U zgrade u Čačku stižu pozivi za glasanje onima koji tu ne žive, to dokazuje da je vlast spremna na sve
Sledeći članakMa ćuti

4 KOMENTARA

  1. Zakon o radu i kontrolisan prosek plate u okrugu su ključni problem današnjeg radnika u okolini. Domaće firme i poslodavci su u drugom redu jer se favorizuju stranci. Podobne firme dobijaju glavni kolač, poljoprivrednici bez subvencija i bez ukinutih akciza.. Sistem je loš. Džaba štandovi, to je za vašare.

  2. U ove sajmove ne veruju ni zaposleni u NSZ. Važno je da su oni svoju decu zaposlili u državne firme. Kako ih nije sramota da ovako nešto uopšte organizuju?

  3. Tek cete traziti, velik egzodus je u toku a naprednu vlast to nije briga ! Umesto da smanje namete privrednicima da bi oni mogli da dignu plate oni to nerade uz to dodaj da u Cacku glavni tajkun neda da se povecaju plate i eto ti rezultata !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here