Poslednja provera “Profesionalca“ pred festival “Milivojev štap i šešir“

1
202

GORNJI MILANOVAC – Poslednju proveru pred nastup u Požarevcu na 15. festivalu varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“, gde će izvesti predstavu „Profesionalac“, glumci Milanovačkog pozorišta imaće u četvrtak, 21. februara 2019. godine na „Maloj sceni“.

Podsećamo, “Profesionalac”, jedno od najznačajnih dela Dušana Kovačevića koje je na scenu postavio reditelj Branko Knežević uvršćen je među pet najboljih predstava u 2018. godini.

U ovoj „gorkoj“ komediji, detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara (Teodor Teja Kraj) i njegovog policijskog islednika (Luka Laban) iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom. Neočekivani susret i bolna istina dovode do pogleda na prošlost iz potpuno drugačijeg ugla. “Profesionalac“, je tužna komedija o svim našim vremenima prošlim, za sva vremena buduća.

To je priča o „profesionalcima“ i „amaterima“…

Uloge osim Kneževića (Luka Laban) tumače i Predrag Lošić (Teodor Teja Kraj), Ljiljana Miketić (Marta) i Mihailo Ristić / Nikola Starčić (Ludak).

Kostimograf je Biljana Knežević, majstor scene Milan Aćimović, a majstor tona i svetla je Viktor Vujić.

Početak predstave je u 20 sati.

Izvor. KC Gornji Milanovac

Prethodni članakOdbornik Dveri pristupio vladajućoj većini
Sledeći članakIlija Đoković i Aleksa Avramović u Estoniji sa reprezentacijom overavaju vizu za Mundobasket

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here